Békés megyében is csatlakoztak az Onco Hair hajadományozó programhoz

2021. október 19. 18:18 | Csiffáry Zsuzsanna

Nyáron indult el Rómában az Onco Hair hajadományozó program, amely mellrákos, hajukat elveszítő nőknek segíthet bionikus hajprotézis készítésével. A Magyar Trichológusok Egyesülete szeptemberben kapcsolódott be a kezdeményezésbe.

Az Onco Hair hajadományozó program nyáron indult, amelyhez több Békés megyei, illetve békéscsabai fodrász szalon is csatlakozott. A felhívás szerint a szakemberek ingyen levágják a segíteni vágyó vendégek haját. 

Recskiné Bunzel Lívia, az egyik békéscsabai fodrász szalon vezetője elmondta, hogy egy lélegzőbőr-hatású anyagból készült anyagra dolgozzák a hajat a gyártók, ami egyébként egy gyógyászati segédeszköz, majd ezt felragasztják egy orvosi ragasztóval a fejbőrre. Ez alatt a bőr lélegzik és az eredeti haj is tud növekedni. A hajprotézist 4-6 hetente kell újra ragasztani. Ezzel az eszközzel úszni, sportolni és aludni lehet, gyakorlatilag saját hajként funkcionál.

A helyi szalonban van lehetőség arra, hogy akik segíteni szeretnének, azok már levágott hajat adjanak le, és arra is, hogy a fodrászok a helyszínen vágják le a hosszú hajtincseket, és az adományozó egyúttal kap egy divatos frizurát is.

– Sőt, mi ezt úgy is kibővítettük, hogy aki korábban, már évekkel ezelőtt levágatta a haját és lapul otthon a fiókban egy minimum 25 centiméter hosszú, vegykezeletlen, eredeti, egészséges levágott haj, és azt behozza nekünk októberben, egy hajápoló szettet  adunk neki ajándékba – tette hozzá Recskiné Bunzel Lívia mesterfodrász. 

A programot hirdető szervezet októberben elengedi a protézis árának felét, a másik felét pedig a levágott hajakból van lehetőség kipótolni. A Magyar Trichológusok Egyesülete lehetővé teszi azt, hogy az adott megyében összegyűjtött hajakból elkészített hajprotézist egy helyi, régióban élő rászoruló ember kapja meg.

Galéria

 

További programok »

Itthon

Számos rendelet hatályát meghosszabbította a kormány a háború miatt

Június 1-jével lejár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet Magyarországon, a május 26-ai Magyar Közlöny alapján azonban számos ezen időszak alatt hozott rendeletet meghosszabbít a kormány, több helyütt helyettesítve a járvány miatti veszélyhelyzetre való hivatkozást "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében" bevezetett veszélyhelyzettel.
10:30
FEL