Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

2020. január 24. 08:11 | behir

Tamás Sándor, Kovászna megye elnöke meghívására Békés megye is képviseltette magát a magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálaesten a háromszéki Sepsiszentgyörgyön.

A nemzeti összetartozás jegyében szervezett ünnepséget megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára is. Ünnepi beszédében kifejtette, hogy magyar kultúra nélkül nincs magyarság, és ez az állítás fordítva is igaz.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy azt a megyét képviselheti, amely a nemzeti himnuszunk zenéjét szerző Erkel Ferencet adta a magyar zeneművészetnek. Kiemelte, hogy „nekünk, Békés megyében élőknek fontos feladatunk az, hogy példát mutassunk az egész Kárpát-medence számára, hogyan lehet a különböző nemzetiségeknek egymást megbecsülve békében élniük.”

 

 

Az est folyamán a békéscsabai Folk & Roll táncosai, Nemcsényi Alíz, Puskás Izabella, Móricz Bence és Szilágyi András dél-alföldi magyar táncokat és méhkeréki román táncot adtak elő, ízelítőt adva megyénk kulturális sokszínűségéből. Színvonalas produkciójuk nagy tetszést aratott.

További programok »

Kultúra

Macskajáték a közmédia műsorán!

A Magyar Televízió 2017 szeptemberében rögzítette a Thália Színházban, a Vidéki Színházak Fesztiválján a Békéscsabai Jókai Színház Macskajáték című előadását. A felvételt kedden este fél kilenckor sugározza az MTVA M5 kulturális csatornája.
2020. március 31. 16:02
FEL