Békés 3,6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert

2024. május 24. 19:23 | Csiffáry Zsuzsanna

Békés város önkormányzata 3,6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert nemrég. A péntek reggel tartott sajtótájékoztatón a város polgármestere elmondta, hogy az összeget 10 fejlesztésre használják fel.

Az elnyert összegnek köszönhetően többek között hamarosan kezdetét veszi a Széchenyi tér 4. szám alatti épület energetikai felújítása is. Kálmán Tibor Békés polgármestere elmondta, a legaktuálisabb a Széchenyi tér 4. szám alatti épület más nevén Békési Galéria energetikai felújítása, ugyanis ez áll a legjobban.

– Már vannak megvalósult munkák, jelen pillanatban is éppen a restaurátorok mérik fel a nyílászárók állapotát. A csarnok építés, amely a gazdaságfejlesztési programunkat takarja, az ajánlattételi időszakban van, jelenleg a cégek küldik az ajánlataikat – fogalmazott Kálmán Tibor. 

Továbbá, folytatódik a város központi járdáinak korszerűsítése, kerékpárutak bővítése, parkrendezés is, az óvodai tornaszobának már le is zárult a közbeszerzése. 

A polgármester hozzátette, hogy a 10 TOP PLUSZ-os pályázat közül a békésieket legjobban a Révész utca aszfaltozása érdekli. Megerősítette, hogy a közbeszerzési bíráló bizottság meghozta a döntését, ennek jóváhagyása jelenleg is zajlik.

További programok »

Itthon

FEL