Behir.hu – VB tipp-párbaj (12.): Kezdődik a matek szakkör

2018. június 25. 15:42 | Diós Zsolt

Folytatódik az év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, melynek először ad otthont Oroszország. A vb-láz elérte a behir.hu szerkesztőségét is. Két kolléga nem bírt magával és úgy döntött, hogy tipp-párbajt indít a bajnokság mind a 64 mérkőzésére. A két lelkes munkatárs Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője. A tippjeiket napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: az eredmény eltalálása 1 pontot, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot ér.

 

A 11. játéknapon Kovács Dávid két, Diós Zsolt egy eredményt talált el, ezért módosult az arány. Az állás: Kovács Dávid – Diós Zsolt 28:25.

 

Nézzük a tizenkettedik nap mérkőzéseit:

 

Uruguay - Oroszország

Kovács Dávid: Az oroszoknak hazai pályán minden meccsen kötelező a maximumot adni, vagy néha annál is többet. Az uruk pedig nem lehetnek büszkék a visszafogott teljesítményükre. Ennek következtében csak jó meccs sülhet ki belőle. Tipp: 1:1.

Diós Zsolt: Uruguay csak győzelemmel lehet csoportelső. A kérdés az, hogy akar-e. Az is kérdés, hogy a házigazda folytatja-e az erődemonstrációt, az ugyebár nekik a vérükben van. Tipp: 2:2.

 

Szaúd-Arábia - Egyiptom

Kovács Dávid: Egyik csapatnak sem volt esélye a továbbjutásra, bár eddig az egyiptomi gárdától egy kicsit többet láttunk. A záró körben legalább a becsületgyőzelmet megszerzik és három ponttal búcsúznak. Tipp: 0:2.

Diós Zsolt: Otthon csalódásként élik meg a szereplést, de ma a Fáraók mindent megtesznek majd a győzelemért. Salah vezényletével lelépik a szaúdiakat. Tipp: 1:3.

 

Spanyolország - Marokkó

Kovács Dávid: Az nem kérdés, hogy ki a jobb csapat, még úgy sem, hogy a spanyolok várhatóan egy-két poszton változtatnak majd. A marokkóiaknak az marad a vigasz, hogy most legalább gólt szereznek. Tipp: 3:1.

Diós Zsolt: Az nem kérdés, hogy ezt a mérkőzést ki nyeri, csak az, hogy mennyivel. A spanyolok a B-csapatukkal is felmossák a marokkóiakkal a kalinyingrádi pályát. Tipp: 3:0.

 

Irán – Portugália

Kovács Dávid: Az irániak eddig is tizenegy emberrel védekeztek és amíg lesz esélyük a továbbjutásra, ma is ezt láthatjuk tőlük, hiszen csak egy-egy jó pontrúgásban reménykedhetnek, ha gólszerzésről van szó. A portugálok csak Ronaldo lábában és fejében bízhatnak, persze ezt jól is teszik. Tipp: 0:2.

Diós Zsolt: Mivel az iráni csapat elhiszi, hogy még van esélye a továbbjutásra, ezért vélhetően nyílt sisakkal fognak játszani, de ezt Ronaldo-ék kihasználják és CR vissza is veszi a góllövőlista vezetését Kane-től. Tipp: 1:3.

 

További programok »

Sport

Éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton

Az eddigi hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül 2019. augusztus 19-én a Szent István Napi Lovas Vigadalom néven ismert éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton, a Gergely tanyán, amelyet idén is sok egyéb programmal színesítenek a szervezők.
2019. augusztus 12. 02:02
FEL