Befejeződött a munka a Munkácsy Mihály Múzeum épületében

2018. szeptember 26. 10:35 | Kliment Pál

A 200 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a két épület összekötésével új kiállító- és közösségi fogadótér jött létre.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Munkácsy Mihály Múzeum épületének a fejlesztésére, 2016. decemberében 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés (TOP-6.1.4-15) című pályázati felhívásból. Ebből a keretből új közösségi- és kiállítótér kialakítása valósult meg. A múzeumot 2017. októberében zárták be. A szakemberek a tárgyakat elraktározták, majd kiürítették az épületet. A munkaterület 2017. november 27-én került átadásra a kivitelezőnek. A munkálatok 2018. szeptember 15-ig tartottak.

A Munkácsy Mihály Múzeum központi egysége két különálló épületben a Széchenyi u. 7. és a Széchenyi u. 9. sz. alatt funkcionált. A két épület különállósága már a kezdetektől problémákat okozott, ez a probléma most a két épület összekötésével megoldódott. A fejlesztés eredményeként a meglévő két épület kiállítótereit alakították át, és végre megvalósulhatott a régi terv, azaz a két épület összekötése is. Ezzel a fejlesztéssel kétszáz négyzetméteres kiállító- és közösségi térrel gazdagodott az intézmény.
A projekt kivitelezési munkái a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint, határidőben teljesültek.

Az ünnepélyes projektátadó rendezvényre 2018. október 9-én (kedd) 10 órakor kerül sor a Széchenyi utca 7. szám alatt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: +36-66/251-461
E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

FEL