Bécsben és Bolognában jártak a szakemberek az iparkamara szervezésében

2023. március 22. 15:26 | behir

Békés vármegyéből 42 vállalkozó vett részt Bécsben, a Wohnen & Interieur Nemzetközi Lakberendezési, Bútoripari és Design Kiállításon és az Ferien Messe Nemzetközi Turisztikai Szakkiállításra szervezett szakmai találkozón, Bolognában pedig 8 szakember figyelhette meg a legújabb szépészeti és kozmetikai trendeket a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Szikszai Csaba, az iparkamara külügyi osztályvezetője elmondta, Ausztria legnagyobb és leglátványosabb lakberendezési kiállítása 55 000 négyzetméteren több mint 500 kiállító kínálatát vonultatta fel. A szakkiállítás számos lakberendezési témát foglalt magában: bútorok, dekoráció, kiegészítők, uszodatechnika, szauna, jakuzzi, nyílászárók, padozatok, lambériák, kandallók és tartozékok, lakástextil, bel- és kültéri világítótestek, lakáskultúra, szórakoztató elektronika, belsőépítészet, szolgáltatásokkal ismerkedett a csoport. Ugyancsak megtekintették Bécsben a Ferien-MesseAusztria legnagyobb utazás, turizmus kiállítást is, amelyen a világ 70 országából, 800 kiállító mutatott be úti célokat.

Bolognában pedig nyolc Békés vármegyei szakember figyelhette meg a legújabb szépészeti és kozmetikai trendeket a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A Cosmoprof Worldwide Bologna több mint 50 éve a kozmetikai ipar minden szektora szakembereinek és vállalatainak a referencia eseménye.

Párizsban és Londonban már több hasonló bemutatón jártak a Békés megyei fodrászok, kozmetikusok. Bolognába évek óta készültek, de a pandémia mindig elsöpörte a lehetőséget.

– Három nap soknak tűnik, mégsem volt elég, hogy minden újdonságot, érdekességet megnézzünk – mondta Cseh István, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműves tagozatának elnöke. – Számos újdonsággal álltak elő a cégek, olyan standot is láttunk, ahol  kizárólag bio termékekkel dolgoznak. A kiállítás részben anyagokkal és eszközökkel foglalkozott, részben technikákkal, például hogyan lehet hajkiegyenítővel hullámosítani a hajat, milyen új vágási technikákat találtak ki.

A tanuláson túl a kapcsolatépítésre is hangsúlyt fektetett a kamara. Nemcsak felvették az Olasz Nemzeti Fodrászkamarával a kapcsolatot, hanem közös projektekben is gondolkodnak.

További programok »

FEL