Barátom, Gombocska és a mágikus levelek - új előadás a Napsugár Bábszínházban

2019. február 1. 17:46 | Szendi Rita

Pénteken tartották a Barátom, Gombocska és a mágikus levelek története című bábelőadás főpróbáját a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. A darab egy története tele van kalanddal és meglepetésekkel, a barátságról, annak erejéről és a gyermeki képzelet határtalanságáról szól.

 

 

A gyerekek sokszor elveszítik legszeretettebb játékukat, ez történik Fannival is a történetben. Ezért elindul megkeresni Gombocskát és eljut az elveszett játékok bolygójára.

– Ott találkozik különböző plüssállatokkal, akiket szintén elveszítettek a gyerekek, utána pedig visszatér a saját kis szobájába. Fölébred, olyan, mintha álom lenne ez az egész, de mégiscsak várja egy levél az ágyában, amit a mackója írt – fejtette ki a bábszínház színésze, Csortán Zsóka.

A darab rendezője elmondta: az előadást először a Budaörsi színházban rendezte meg. Ezt követően döntöttek úgy a Napsugár bábszínház vezetésével, hogy Békéscsabára is elhozzák a mesét díszlettel, zenével, bábokkal.

– Igazából a barátság minden formájáról szól. Mit jelent az, amikor egy gyerek elveszti azt a kedvenc játékát, ami több mint egy játék. Mert lehet, hogy az neki a testvért, a legfőbb bizalmasát jelenti. Azt gondolom, hogy a gyerekeknek van egy-egy ilyen játékuk, ami nagyon sokat jelent a számukra, és ha ezt elvesztik, akkor az egy nagyon nagy csalódás. Az előadásban azt is látjuk, hogy ha el is veszítünk egy barátot, az nem jelenti, hogy ténylegesen elvesztjük hiszen a szívünkben ott marad – fogalmazott Kovács Petra Eszter, színházi rendező.

A darabban Csortán Zsókát, Bíró Gyula és Soós Emőke erősíti a színpadon. A Barátom, Gombocska bemutatója február 2-án, szombaton délután négy órakor lesz a Napsugár Bábszínházban.

 

További programok »

FEL