Barátja családját lopta meg egy 19 éves fiatal Okányban

2023. szeptember 27. 14:14 | behir.hu

A férfi tette nem marad büntetlenül, a rendőrség vádemelést javasol ellene.

Több százezer forint tűnt el egy okányi házból: szeptember 15-én délután derült ki, hogy azt a kulcsos fémdobozt, amiben az ott lakók pénze volt, valaki felfeszítette. A családtagok közül csak az egyik gyermek tartózkodott otthon egy ideig, és beengedte a barátját. Ráadásul, amíg elment a mosdóba, magára is hagyta őt – számolt be az esetről a rendőrség szerdán délelőtt.

A barát korábban már látta, hol tartják a háziak a megtakarításukat, ezért keresnie sem kellett. Elővette a pénzkazettát, majd a teraszon talált szerszámmal felfeszítette. Mire a házban lakó fiú végzett a mosdóban, ő már vissza is tette a kiürített értéktárolót a helyére. A több százezer forint nagy részét a tizenévesek együtt költötték el szerencsejátékra.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a 19 éves fiatalt lopás bűntettével gyanúsítja, és vádemelést javasol ellene. A rendőrség a nyomozás iratait megküldte az ügyészségnek.

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
10:08
FEL