Balesetet okoztak az ittas vezetők Békésben

2024. április 16. 08:22 | behir.hu

Három alkalommal is ittas járművezetők okoztak balesetet Békés vármegye útjain a hétvégén, de érvényes vezetői engedély nélkül közlekedő férfiakkal szemben is intézkedniük kellett a rendőröknek az elmúlt három nap alatt.

Egy személyautót vezető férfi április 12-én 22 óra 45 perc körül Sarkadon, a Galamb utcában letért az útról és egy szabályosan parkoló autónak ütközött, majd egy bokros fás területre csapódva állt meg. Személyi sérülés nem történt, azonban mindkét kocsiban jelentős anyagi kár keletkezett. A helyszíni mérés eredménye azt mutatta, hogy a férfi alkohol ivott vezetés előtt.

A gyanú szerint ittasan ült volán mögé az a férfi is, aki április 14-én 11 óra körül Gyulán, a Madách utcában ütközött fának a kisteherautójával. Ő sem sérült meg, de a kocsija összetört.

Könnyű sérülést szenvedett az a motorkerékpárral közlekedő férfi, aki április 14-én 15 óra 30 perc körül egy személyautóval ütközött össze Medgyesegyházán, a Gárdonyi utcában. A szonda az ő esetében is alkoholfogyasztást jelzett. A rendőrök mindhárom férfi esetében bűntetőeljárást indítottak.

Április 13-án 20 óra 45 perc körül állították meg Csabacsűdön azt a férfit, aki személyautót vezetett úgy, hogy soha nem rendelkezett jogosítvánnyal.

Egy másik férfit Zsadányban igazoltatták április 14-én 14 óra 45 perc körül. Ő is személygépkocsit vezetett, annak ellenére, hogy a nyilvántartás szerint a büntetőpontjainak száma elérte a 18-at így utánképzésre kötelezték, aminek nem tett eleget.

Segédmotoros-kerékpárra közlekedett az a férfi, akit április 14-én 16 óra 30 perc körül vontak ellenőrzés alá a rendőrök Dévaványán. Neki sem volt vezetői engedélye. A rendőrök mindhárom férfit előállították és őrizetbe vették őket. Engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt gyorsított eljárásban három napon belül a bíróság elé állhatnak.

További programok »

FEL