Ittas járművezetés, baleset és szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök

2022. február 14. 11:32 | behir.hu

Békés megyében 2022. február 13-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Dobozon, a Sport utcában 15 óra körül egy kerékpáros nő elesett és súlyosan megsérült. Orosháza külterületén 21 óra körül egy személyautó vezetője nekiütközött egy elektromos-kerékpárral közlekedő nőnek. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Ittas járművezetés gyanúja miatt négy helyen történt rendőri intézkedés. Szarvason, a Szabadság utcában 9 óra 45 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Nagyszénáson, a Kossuth Lajos utcából 11 óra körül állítottak elő a rendőrjárőrök szintén egy autóst, mert nála is pozitív lett a helyszínen történt szondáztatás eredménye. Gyomaendrődön, a Fő úton és Orosházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában is hasonlóan ittasságot jelzett az alkoholszonda egy-egy személyautó vezetőjénél is. A további légalkoholmérések eredményei is megerősítették azt, hogy a járművezetők alkoholt fogyasztottak. A rendőrség a négy férfi vezetői engedélyét elvette és ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei február 13-án 2 óra 45 perc körül előállítottak egy nyírtéti férfit, aki Nagyszénáson, az Orosházi úton úgy közlekedett egy személyautóval, hogy nincsen jogosítványa. A 27 éves férfit a rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják.

Kábítószer gyanúját keltő anyagokat találtak a rendőrök 2022. február 13-án Gyulán, a közúti határátkelőhelyen, egy belépésre jelentkező személygépkocsiban. A jármű utasát, egy 42 éves román állampolgárságú férfit a rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrség a lefoglalt növényi törmelék kábítószer hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.

Forrás: police.hu

 

További programok »

Kék hírek

Hoppon maradtak a megrendelők, sem a turul, sem a puli szobor nem készült el

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette és kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 66 éves büntetett előéletű csabacsűdi férfival szemben, aki az egyik sértettnek egy turulszobor, a másiknak egy puliszobor elkészítését ígérte, de végül egyik alkotás sem készült el.
2024. május 19. 12:44
FEL