Baleset, ittas járművezetés és lopás miatt intézkedtek a rendőrök

2020. szeptember 18. 09:52 | behir

Békés megyében 2020. szeptember 17-én két személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békésen, a Csíkos utcában 7 óra 30 perc körül egy kerékpáros nekihajtott egy másiknak. A balesetben az egyik biciklis könnyű sérülést szenvedett. Egy órával később Orosházán egy kerékpárral közlekedő férfi nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A mentők a férfit nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel vitték kórházba.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. szeptember 18-án, 1 óra 15 perc körül Gyomaendrőd külterületén. Egy segédmotor-kerékpáros férfinál az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A jármű vezetőjét a rendőrjárőrök előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol további két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök ezért büntetőfeljelentést tettek ellene. Emellett szabálysértési eljárás is indul a gyomaendrődi férfival szemben, mert nincs jogosítványa, a motornak nem volt kötelező felelősségbiztosítása és világítás nélkül közlekedett vele.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2020. szeptember 17-én előállítottak egy békési nőt, mert előző nap délelőtt arany ékszereket lopott egy békési házból. A nyakláncot, gyűrűt és fülbevalót zálogházba adta be, az értük kapott pénz egy részét elköltötte. A rendőrök a megmaradt pénzt és az ékszereket is lefoglalták. A 36 éves nő 2020. augusztus 31-én Békésen, egy iskolából is megpróbált lopni, egy öltözőben hagyott táskából akart kivenni egy pénztárcát, de megzavarták, ezért végül nem vitte el. Egy héttel korábban viszont ellopott egy szatyrot, amit a tulajdonosa a letámasztott kerékpárja kormányán hagyott. A Békési Rendőrkapitányság a nő ellen büntetőeljárást indított.

Forrás: police.hu

Itthon

Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.
2021. január 19. 17:04
FEL