Baji Balázs sosem hagyja ki a kolbászfesztivált

2019. október 22. 13:18 | behir

A békéscsabai Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás 2017-es, londoni világbajnoki bronzérmese idén is hazajön a kolbászfesztiválra.

A gátfutó elmondta, hogy a fesztivál előtt még az Európai Olimpiai Bizottság sportolói képviseletének alelnökeként Varsóban veszt részt egy konferencián. Péntektől vasárnapig azonban mindent a kolbászfesztiválnak és a barátoknak rendel alá.

– Édesapámékat már gyerekkoromban is elkísértem a fesztiválra, és nagyon büszke voltam, amikor a Prekop János, Varga Tibor, Baji Lajos alkotta csapat tagjai a színpadon átvették a fődíjat. Később már mi, az utódok is indultunk, Prekop Győzővel és testvéremmel, Bencével alkottunk gyúrócsapatot. Később Győző vívóbarátai, Földi Bálint és Sztankó Bálint is csatlakoztak hozzánk, és az évek alatt már egy tucatnyira duzzadt a gárdánk, így két-három asztalt is foglaltunk a szombati gyúróversenyre. Díjat nyertünk már, de itt elsősorban nem az eredmény számít, mint a gátfutásban, hanem a kiváló hangulat, a találkozások, a közös beszélgetések, a szórakozás – mesélte Baji Balázs.

Az atléta kiemelte, a jó csabai vastagkolbász nemcsak finom, hanem erőt, energiát is ad. Igaz, a dietetikusa, főként a versenyek előtti időszakban, nem illeszti be az étrendjébe. Ha viszont itthon van, biztosan mindennap fogyaszt valamennyi kolbászt. A családdal, szűk baráti körrel évente készítenek vastagkolbászt, ami különösen a kedvence. 

 

FEL