Babos Tímea szetthátrányból győzte le Venus Williamset

2016. május 12. 05:52 | Mikóczy Erika

Babos Tímea szetthátrányból fordítva legyőzte a világranglista 14. helyén található Venus Williamset a római salakpályás tenisztorna 2. fordulójában.

Babos Tímea most csapott össze először Venus Williamsszel, aki júniusban már a 36. születésnapját ünnepelheti, de még mindig a 14. helyen jegyzik a világranglistán.

Ennek ellenére az első szett a magyar játékosnak állt, 4:1-re vezetett kettős brékelőnnyel. Innen engedte felállni ellenfelét, de a tie-breakben megint ő került nyerő pozícióba, 5–4-nél ő szerválhatott kétszer. Hiába, mert először ütött egy kettős hibát, aztán rosszul rövidített, Williams szettlabdájánál pedig szélesre ütötte a labdát.

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult, de csak egy darabig. Babos ezúttal 3:0-s előnyt adott le, de miután utolérte őt az egyéniben hétszeres Grand Slam-győztes amerikai, újítani tudott, és 7:5-tel egyenlített.

A döntő játszmában Williams kezdett jobban, 3:1-re vezetett, Babos azonban fordított, és 5:4-es vezetésénél Venusnak már a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Nem bírta a nyomást, egyenlőnél kettős hibát ütött (a kilencediket a mérkőzésen), majd a mérkőzéslabdánál a hálóba vágta a labdát.

A két óra 55 perces küzdelem után Babos Tímea a nyolcaddöntőben egy másik amerikaival, Madison Keysszel találkozik, aki az ötödik helyen kiemelt Petra Kvitovát búcsúztatta két szettben. A hivatalos program szerint csütörtökön 16 óra után kezdődik a mérkőzésük, majd Babosra még egy páros meccs is vár Jaroszlava Svedova oldalán.

Forrás: Nemzeti Sport

FEL