Babgulyással és gyümölccsel ajándékozták meg a rászorulókat

Karácsonyi ételosztást tartott a Szeretlek Békéscsaba Egyesület

Karácsonyi ételosztást tartottak Békéscsabán, a Frankó Produkciós Iroda előtt. A szervező Szeretlek Békéscsaba Egyesület 1500 adag babgulyással, 500 kg naranccsal és 100 kg banánnal készült az alkalomra, de tisztítószerekkel és ruhákkal is segítették a rászorulókat.

A megszokott helyen és a megszokott időben, egy nappal szenteste előtt újra az adományozás és a jótékonyság került a középpontba a megyeszékhely belvárosában. A Frankó Produkciós Iroda előtt az érkezőket a lufikat hajtogató Pasenko bohóc is jobb kedvre derítette. A karácsonyi ételosztás már hagyománnyá vált Békéscsabán, ez volt a tizenötödik alkalom, amikor több család meleg ételt és gyümölcsöket kaphatott közvetlenül az ünnepek előtt.

Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke kifejtette: amiatt szervezi meg az egyesület évről-évre az ételosztást, mert úgy vélik segítenünk kell egymáson, közösségként kell működjünk. – Tegnap például a véradáson kedves ismerőseim, barátaim jöttek segíteni – folytatta a szervező -, hogy összejöjjön a bűvös 2000. véradónk 2000 májusa óta. Azt gondolom, hogy be kell segítsünk egymásnak, és ha tudunk segíteni egymásnak, akkor Békéscsaba egy élhető, lakható, szerethető kis város lesz.

A rendezvény egyik fő támogatója a Fidesz frakció volt. Az ételosztásban dr. Kerekes Attila önkormányzati képviselő is segédkezett, aki hangsúlyozta, karácsonykor különösen fontos, hogy aki tud, az segítsen a rászorulókon. A szervezők összesen 1500 adag babgulyást és több száz kiló gyümölcsöt osztottak ki. Sokaknak jelentett nagy segítséget ez a jótékonysági rendezvény.

A rászorulók számára több ételosztást is tartanak majd a következő napokban városszerte.

Megosztás:

Címke: , , ,