Babgulyás, játszóház, koncertek - vásárt és családi napot rendeztek Jaminában

2019. augusztus 24. 18:01 | Szendi Rita

Kicsiktől a nagyokig bárki megtalálhatta a kedvének valót a Jaminai Kiskaska vásáron és családi napon, melynek a Jézus Szíve templom előtti tér adott otthont. Az egésznapos programokat a Békés Megye Értékei Egyesület szervezte.

A kézműveskedés és a vásár már délelőtt kezdetét vette Jaminában. Ebédre, több mint kétszáz adag babgulyást osztottak szét a családi napra érkezők részére. 

 

Fotó: Szendi Rita

 

A rendezvényt Opauszki Zoltán, fejlesztési tanácsadó nyitotta meg. Jaminaiként elmondta, hogy nagy szükség van ezekre a rendezvényekre, hiszen ezeken a programokon találkozhatnak a szomszédos utcában lakók, vagy a más oktatási intézménybe járó gyerekek egymással. Kiemelte: ezeknek a programoknak közösségformáló erejük van.

A családi nap főszereplői a gyermekek voltak, akik ingyenesen játszhattak az ugrálóvárakban, trambulinon vagy mutathatták meg ügyességüket a különböző kézműves foglalkozásokon. A légtornász bemutató mellett több, interaktív koncerttel is készültek a szervezők, így például fellépett Tücsök Peti és Hangya Levi, Évi Tündér és Hevesi Imre is.

 

 

 

 

 

A program a "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén TOP-6.9.1-16-BC1-2017-0000" projekt keretében valósult meg.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL