Azt látta az erkélyről, hogy egy fiú fenyegetőzik egy lánnyal

2021. április 7. 09:08 | Such Tamás

A közelmúltban egy békéscsabai olvasónk veszekedésre lett figyelmes az ablaka alatt. Kiment az erkélyre és azt látja, hogy egy huszonéves fiú fenyegetőző testtartásban üvölt egy lánnyal. Majd a hangoskodó páros szép lassan a panelház mögé sétált, ahol a szemetestároló van.

Mivel a háznak két bejárata van, így olvasónk a másik oldalon gyorsan leszaladt a szemeteskukával, miközben a lány már szembejött vele (a fiú takarásban volt a tároló mögött). Majd megkérdezte tőle, hogy segíthet-e neki? Mire a fiatal nő agresszíven visszaszólt, hogy nem kell!

Ő persze a szemetessel ment tovább a tárolóhoz. A lány ekkor ismét utána üvöltött, hogy nem kér a segítségből! A kukák mögött álló srác pedig azt hitte, hogy hozzá szóltak, erre lány felé üvöltött valamit.

Majd ketten kétfelé indultak.

***

– Mi a jó megoldás ebben a helyzetben? – kérdeztük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnak sajtóosztályát. – Mert ha beleavatkozik az ember veszekedésbe, akár még a „rövidebbet is húzhatja”. Vagy ha inkább lehúzza a redőnyt, akár bűncselekmény is történhet.

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy jogsértés észlelése esetén bejelentés tehető a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon. Amennyiben ilyen esemény történt vagy történik, a bejelentés után a helyszínre irányított rendőr megteszi a szükséges intézkedést.”

A segélyhívószámról az alábbi linkeken elérhető részletes információ olvasható:

http://www.police.hu/hu/112  

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/milyen-esetben-hivja-a-segelyhivoszamokat 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/112-sos-hallasserulteknek 

http://www.police.hu/ugyintezes/mit-tegyek

 

FEL