Az utolsó percben nyert a Békéscsaba a Honvéd II. ellen

2024. április 7. 19:52 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán folytatta a szereplését vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjának 23. játéknapján. A listavezető viharsarkiak ellenfele a 12. helyen álló Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia II. volt. A fővárosiak egészen az utolsó percig jól tartották magukat.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAPEST HONVÉD MFA II. 1–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 680 néző. Vezette: Nagy A. (Bán, Csákó)
Békéscsaba: Póser – Kovács G. (Szabó Cs., 54.), Albert, Hodonicki – Mihály (Komáromi 64.), Farkas M. (Tóth M. 64.), Pintér, Pusztai, Mikló – Zádori (Vólent 64.), Sármány (Hulicsár 76.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Honvéd: Gyetván – Bakó (Sebe 72.), Gincsai (Pintér M., 72.), Kaczvinszki, Kis K. – Haragos, Kocsis G., Polák, Menyhárt – Kalocsány (Vojtko 92.), Hancz (Tóth L, 64.). Vezetőedző: Kurucsai Milán
Gólszerzők: Vólent (93.)

Április 4-én ünnepelte 70. születésnapját Kerekes Attila, az egykori tizenötszörös válogatott békéscsabai labdarúgó, aki tagja volt az 1973–74-es bajnokságban az NB I-be feljutott együttesnek, a mérkőzés előtt őt köszöntötték. Ezt követően elcsendesedett a Kórház utcai stadion, ugyanis a közelmúltban elhunyt a klub két ikonja, Pusztai Zoltán és Fabulya György, valamint a magyar futball két legendás alakja a 24-szeres válogatott, olimpiai ezüstérmes újpesti ikon Juhász Péter és a Vasas legendája, a 17-szeres válogatott Müller Sándor.

Az elmúlt mérkőzésekhez képest ezúttal nem esett rögtön ellenfelének a lila mezben játszó Békéscsaba, így az első negyedórában csak kisebb lehetőségei adódtak, a 6. percben Mihály Bálint beadásra vetődött rá a vendégek kapusa. A 18. percben Zádori Krisztián kapott jó labdát Mihálytól, de már csak éles szögből tudott lőni Gyetván Márk pedig hárított. Az ezt követő szöglet után Kovács Gergő fejese az oldalhálót zörgette meg, pedig már mindenki bent látta, még a csabaiak gólzenéje is elindult a stadionban. A 25. percben Farkas Márk és Mikló Roland összjátéka után utóbbi lőtt kapura, de Gyetván könnyedén védett. A 33. percben a Honvéd is egy próbálkozott kapuralövéssel, de Haragos Viktor nem találta el a kaput. A 41. percben Pintér Norbert szabadrúgása is könnyű munkát adott a vendégek kapusának, így a szünetben gól nélküli döntetlen volt az állás.

A második félidőt a vendégek kezdték veszélyesebben, a 48. percben Póser Dániel védte Kis Koppány lövését. Az 53. percben ismét a vendég kapus pillanatai következtek, amikor Pintér lövését tolta a kapu fölé. A 54. percben Csató Sándor kettős cserét hajtott végre Tóth Máté és Szabó Csaba léphetett pályára, Kovács és Farkas helyett. Az 59. percben egy védelmi hiba után Haragos Viktor szaladt el a bal oldalon, majd ívelte kapura a labdát, ami egy méterrel ment mellé. A 64. percben mindkét csapat próbált frissíteni: a csabaiaknál Vólent és Komáromi Csongor érkezett a pályára Zádori és Mihály helyére, míg a vendégeknél Tóth Levente érkezett Hancz Dominik helyére. A 72. percben ismét cseréltek a vendégek, Pintér Máté és Sebe Botond is lehetőséget kapott. A 75. perc végén Sármány Kristóf lábában maradt a gól, de a kapus ezt is hárította. A helyzet után Csató Sándor le is cserélte, helyére Hulicsár érkezett. A 87. percben egy kontratámadás végén Vólent lőhetett, de Gyetván ismét védett. A gólcsend végül a 93. percben tört meg, amikor Komáromi Csongor beadása után Vólent Roland bólintott a hálóba, ezzel eldöntve a mérkőzést, (1–0). A Békéscsaba immáron 62 pontos a bajnokságban és maradt a hétpontos előnye az ESMTK-val szemben, míg a Honvéd II. maradt a 12. pozícióban. Csató Sándor csapata legközelebb vasárnap a Dabas otthonában lép pályára, majd egy hét múlva a BKV Előrét fogadja hazai pályán.


Így látták a vezetőedzők

Csató Sándor: – Az pozitívum, hogy nem adtuk fel, az utolsó percekig mentünk, azért voltak lehetőségeink ezen a mérkőzésen, de nem voltunk egészen pontosak, sokat hibáztunk. Azt gondolom, hogy az ellenfelünk nagyon jól játszott, készültünk arra, hogy bátor futballt mutatnak be. Vannak ügyes, tehetséges játékosaik, akik okoztak meglepetést. A kontrajátékból jól hozták ki a labdát és magabiztosak voltak, amire nem reagáltunk jól, de ettől függetlenül addig tart a mérkőzés – ez közhely – amíg le nem fújja a játékvezető. Nagyon örülök a győzelemnek.

Kurucsai Milán: – Mindig nehéz így elveszíteni egy mérkőzést, de hogyha összességében nézem, akkor azt gondolom, hogy elégedettnek is kell lennem. Rengeteg energiát beleraktak a játékosok ebben a meccsbe és azt gondolom, hogy egy nézhető és látványos mérkőzést csináltak, amiből sajnos ma a Békéscsaba jött ki győztesen.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL