Az Újpestet is kipipálták - galéria

2015. november 29. 18:39 | behir.hu

Folytatta idei kiváló sorozatát a BRSE! Az áldozat ezúttal az Újpest csapata volt, amely eddig csak a Vasas ellen szenvedett vereséget, most azonban egy szett kivételével nem tudott nagy ellenállást kifejteni.

A rangadó jelzőnek megfelelően mintegy ezer szurkoló látogatott ki a városi sportcsarnokba, köztük egy húszfős újpesti drukkerhad biztatta a vendég lila-fehéreket. Már az első labdamenet is nagy csatát hozott, amit a csabaiak nyertek, de a fővárosiak nem ezt sajnálták, hiszen Lakatos Enikő sérülés miatt az egész meccsre kivált. A csabaiak egy kissé idegesen kezdtek, 11-15-nél már másodszor kért időt Sasa Nedeljkovic. Ezután már zárkóztak a hazaiak, több jó megoldást is láthattak a BRSE fanatikusai, azonban a vezetés megszerzéséhez a vendégek hajrábeli hibái is kellettek.

A második szett elején határozottabb játékot vezetett elő a házigazda. Sokszínű támadójátékot mutatott be a viharsarki gárda, amelyre nem volt válasza az Újpestnek, ráadásul a fogadójáték is akadozott a lila-fehéreknél. Végül meggyőző fölénnyel húzta be a szettet a Csaba. A harmadik játékrész elején egy kissé feljavult a vendégcsapat, de nem volt hosszú életű a feltámadás. 7-5 után nagy sorozatba kezdett a bajnoki címvédő, amely Bodnár Dorottya jó nyitásaival és Sarah Clement akcióval eldöntötte a mérkőzés sorsát. A BRSE összességében magabiztos sikert aratott a visszafogottan teljesítő Újpesttel szemben.

Sasa Nedeljkovic: Az első szett volt a döntő ezen a mérkőzésen. A másodikban és a harmadikban olyan játékot nyújtottunk, amit elképzeltem. Jól támadtunk, változatosan nyitottunk és a mezőnyben is jól dolgoztunk.

Linamar-Békéscsabai RSE-Újpest TE 3:0 (22, 12, 15)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Éva Tibor, Adler László.

Békéscsaba: CLEMENT 10, Tálas 5, MATIC 13, BODNÁR 9, SOÓS 12, Szakmáry 11. Csere: MOLCSÁNYI (liberó), Fábián, Nagy V., Ilyés 1. Edző: Sasa Nedeljkovic.

Újpest: Cesljar, IRICANIN 7, Headen 4, Lakatos, Lutter E. 6, Leidgeb 3. Csere: Kötél D. (liberó), HORVÁTH P. 5, Ancsin. Edző: Milodanovics Andrea.

Kovács Dávid

További programok »

FEL