Az országos utánpótlás-bajnokságban a 15. helyen zártak a csabai pólósok

2021. május 30. 17:51 | Hidvégi Dávid

Vasárnap végleg lezárult az utánpótlás vízilabda bajnokság, ahol a békéscsabaiak közül utoljára az ifjúsági-, a gyermek- és a serdülő csapatok ugorhattak vízbe az Árpád fürdőben.

A Csabai Csirkefogók VK-nak az A2 csoport 14–15. helye volt tét, az ellenfél a Polo Academy Budapest Sport Club három együttese volt, akikkel immár a visszavágón mérték össze tudásukat a békéscsabai Árpád fürdőben. A viharsarkiak az első körben két győzelemmel és egy vereséggel zártak a fővárosban, a visszavágón fordított volt az arány, ám a jobb gólkülönbségek révén a Polo Academy lett a 14., a Swietelsky-Békéscsaba a 15. a 18 tagú A2 kategóriás mezőnyben.

 

Swietelsky-Békéscsaba–Polo Academy Budapest Sport Club 9–11 (4–3, 1–0, 3–6, 1–2)

 

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, A2 csoport, rájátszás a 14. helyért, Békéscsaba. Vezette: Vörös Viktor Juhász Tibor. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 2, Demeter 4, Vozár B. 1, Paksi B., Csatári 1, Bozgán. Csere.: Sipos, Kósa, Gémesi 1, Károlyi. Edző: Ajtai Miklós. Polo Academy: Dobos B. – Algács, Gróf D., Rajnai 2, Zalay B. 5 (3), Berényi 1, Wurm. Cs.: Gróf L. 3, Kiss Cs., Ollero. Edző: Maurizio Ceccarelli, Szedmák Dávid, Zalay Edit. Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 10/3. Büntetők: 0/0, ill. 3/3. Kipontozódott: Csatári, ill. Berényi, Algács.

A Békéscsaba jól kezdett, a mérkőzés nagy részében vezetett, olykor már két góllal is. Ez az állapot egészen a harmadik negyed első harmadáig tartott, amikor 6–4 után zsinórban három gólt is lőtt a fővárosi csapat. Még ekkor sem tűnt úgy, hogy ismét vesztesen száll ki a medencéből az ifjúsági alakulat, ám a finisben néhány figyelmetlenség és pontatlanság megpecsételte sorsát, nem beszélve arról, hogy az ellenfél kapusát naggyá tették a hazaiak, ugyanis Dobos Barnabás 61 százalékkal védett, 23 lövésből 14-et hárított.

Ajtai Miklós: – A védekezésünk még úgy, ahogy stabilnak mondható, de a támadásaink nagyon gyengének bizonyultak. Volt, hogy tíz méterről feleslegesen ellőttük a labdát, máskor meg háromról biztos lehetőséget szalasztottunk el, ráadásul átadásbeli hibáink is gyakoriak voltak. Gyakran túlkombináltuk akcióinkat, ráadásul a végére el is fáradt a csapat.

 

Swietelsky-Békéscsaba–Polo Academy Budapest Sport Club 7–13 (3–3, 1–3, 0–3, 3–4)

 

Országos vízilabda-bajnokság, serdülők, A2 csoport, rájátszás a 14. helyért, Békéscsaba. Vezette.: Juhász Tibor, Szabó Xénia. Békéscsaba: Tóth L. – Szanyi 1, Gémesi 1, Kvasz 1, Fodor Zs., Bozgán 4, Osgyán. Cs.: Szatmári Zs. (kapus), Dobos F., Pálenkás, Csiaki, Kósa, Paksi G., Kiss Z. Edző: Ajtai Miklós. Polo Academy: Őszi – Vámos 4, Gróf D. 5 (2), Kasza-Kovács, Vincze, Kisbalázs 2 (1), Ollero 2 (1). Cs.: Péhl, Kunczly. Edző: Maurizio Ceccarelli, Szedmák Dávid, Zalay Edit. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 7/2. Büntetők: 2/0, ill. 5/4. Kiállítás cserével: Kvasz, Osgyán. Kipontozódott: Kósa, ill. Kasza.

A mérkőzésen a budapestiek kapusa 70 százalékkal védett, de nemcsak ezen múlt a kiállításokkal tarkított kemény találkozó. A csabaiak közül négy játékost állítottak ki a játékvezetők, ziccereket hagytak ki a fiatalok, a büntetőkből nem találtak be, míg az ellenfél az ötméteresek nyolcvan százalékát belőtte. A hazaiak számára csupán az első negyed volt elfogadható, amikor még 3–2-re vezettek, azt követően azonban a fővárosiak domináltak a vízben.

Ajtai Miklós: – Az első találkozót simán nyertük, ezért azt vártam, hogy most sem lesz gond. Ezzel szemben egy rendkívül káoszos meccset játszottunk a visszavágón az elejétől a végéig. Támadásaink halványak voltak, miként a védekezés is. Ellenfelünk sem sziporkázott, végül az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Talán egyedül Bozgán Bencét dicsérhetem, aki nemcsak erre a meccsre, hanem a bajnokság végére alaposan belelendült.

Swietelsky-Békéscsaba–Polo Academy Budapest Sport Club 16–9 (6–1, 3–4, 4–2, 3–2)

 

Országos vízilabda-bajnokság, gyermek korosztály, A2 csoport, rájátszás a 14. helyért, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia, Vörös Viktor. Békéscsaba: Pribojszki – Kiss Z. 2, Hajdu A. 2, Szanyi 1, Fodor Zs., Kvasz 5 (1), Komlódi 5. Cs.: Lisztes (kapus), Budai, Tasnádi, Horváth Sz., Hajdú J., Szalai 1, Bujdosó, Pojendán. Edző: Fodor Ádám. Polo Academy: Varga B. – Falusi 1, Kasza-Kovács 1, Rauschenberger, Kisbalázs 4 (1), Tamis, Kunczly. Cs.: Szabó A., Kiss J. 2, Gomez-Szalay, Kupi-Jung 1 (1). Edző: Sikter Richárd, Szedmák Dávid, Zalay Edit. Gól emberelőnyből: 1/1, ill. 13/6. Büntetők: 2/1, ill. 2/2. Kipontozódott: Bujdosó.

A Békéscsaba már az első játékrészben nyomatékosította, hogy ezen a napon csak a győzelemmel lenne elégedett, amit egy 6–1-es szériával támasztott alá. A folytatásban mindenki játéklehetőséghez jutott, bárki is volt a vízben, tartotta az előnyt, sőt, még növelte is, így magabiztos győzelmet aratott a békéscsabai gárda.

Fodor Ádám: – Nem voltam maradéktalanul elégedett a ma látottakkal. Tény, már a fővárosban is nagy különbséggel nyertünk, ezért előre kértem a gyerekeket: ne vegyék félvállról a mérkőzést, még ha várható is a győzelmünk. Sajnos lazábban vették az összecsapást, kicsit szezonvégi volt a hangulat is. Nem volt kérdéses a győzelmünk, és voltak szép momentumok is a találkozón, de nem hozták százszázalékosan a szezonzárót.

Az egyesület június 11-én tartja a szezonbeli utolsó edzését, amely után öt hét szünet vár a játékosokra. Az alapozás július 19-én kezdődik, az idény pedig szeptemberben kezdődik majd. A klub idei szezonjáról hosszabb összeállítást a hétfő esti Kezdőkör című magazinunkban láthatnak a 7.Tv-n.

 

További programok »

FEL