Az ország több pontjáról érkeztek fiatal rendszergazdák a megmérettetésre

2021. december 11. 17:08 | Csiffáry Zsuzsanna

Békéscsabán zajlott a III. Linux rendszer-adminisztrátorok országos versenye, melyen középiskolás diákok vettek részt. A Szűcs Sándor Alapítvány által rendezett megmérettetésen tíz fiatal mérte össze tudását.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium és a Szűcs Sándor Alapítvány Szeresd a pingvint! címmel 3. alkalommal rendezte meg az Országos Junior Linux rendszer-adminisztrátorok versenyét. Előzetesen 95 versenyző regiszrtált, a tényleges résztvevők száma végül 76 volt, és a legjobbak jutottak a döntőbe. 

Az eseménynek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium épülete adott otthon. Jámbor Zoltán, az intézmény informatika tanár elmondta, hogy a Linux operációs rendszerek kevésbé népszerűek a felhasználók körében, de egy rendszergazdának ezen a téren is felkészültnek kell lennie. 

– A Linux operációs rendszert szeretnénk népszerűsíteni a fiatalok körében, ami egyre kedveltebb. Az országos versenyre már egy hónappal ezelőtt lezajlott az elődöntő, és a tíz legjobb versenyző került be a végső megmérettetésre. Érkeztek Veszprémből, Kaposvárról, Budapestről és Békés megyéből is – tudtuk meg Jámbor Zoltántól.  

 

 

További programok »

Itthon

FEL