Az olvasás gyógyír sok bajra – Könyvadomány a belgyógyászatnak

2018. október 21. 18:36 | behir

Elhunyt felesége emléke előtt adózva több mint 200 könyvet adományozott a kórháznak Gubár István.

Az olvasás önmagában is jó dolog, de egy beteg embernek lelkileg is sokat adhat a gyógyuláshoz egy jó könyv. Így gondolta ezt az az úr is, aki rengeteg könyvet hozott az Orosházi Kórházba – írja az egészségügyi intézmény közleménye.

– Amikor feleségem a kórházban gyógyult, sokszor unatkozott, én hordtam be neki a könyveket, hogy olvasással üsse el az időt. Miután Ő elment, úgy gondoltam, az évtizedek alatt közösen gyűjtött kétezer könyv egy részét a kórháznak adom, hogy az itt gyógyuló betegek is örömüket leljék a kötetekben – osztotta meg velünk gondolatait Gubár István.

Az otthoni könyvtárból kiválogatott több mint 200 könyv a belgyógyászat 6. emeleti társalkodójába került, onnan bárki leemelhet egyet közülük, ha épp olvasni támad kedve. Mindenféle stílust lehet találni: szépirodalom, verseskötetek, regények, szakácskönyvek, de még műszaki jellegű könyv is található a polcokon, így mindenki megtalálja a neki tetsző olvasmányt. És ez még nem az összes, hiszen Gubár István már válogatja otthon az újabb adagot a kórház számára...

 

További programok »

Itthon

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt

A klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszélt Trianonról, az elmúlt 10 év eredményeiről, az új nemzeti konzultációról, Gyöngyöspatáról, a családvédelmi intézkedésekről és a következő két évről is.
17:52
FEL