Az ölelés napja Mezőberényben

2022. július 4. 13:00 | behir

Az OPSKMM és a Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület július 2-án tartotta meg az ölelés napját a muzeális gyűjtemény udvarán.

A programban fellépett a Mezőberényi Mazsorett Együttes, amelynek műsorában valamennyi csoportot láthatta a közönség. A közelmúltban Bárdi Regina senior botos szóló kategóriában Európa-bajnokságot nyert, itt a győztes produkcióját mutatta be. A műsorban Nádas György humorista a legjobb poénjaival szórakoztatta a közönséget, Auth Csilla pedig ismert magyar slágerekből adott elő összeállítást.

 

 

A muzeális gyűjtemény előtt Petőfi Sándor és Szendrey Júlia nevével ellátott lakatfalat avattak. Itt Siklósi István polgármester kifejtette: az ölelés napja ideális időpont arra, hogy a történelmi pár előtt tisztelegjenek. A fal alkalmat teremt rá, hogy a párok elhelyezzék lakatjukat, majd erre emlékezve visszatérjenek ide.

 

 

Az ölelés napja kísérő programjaként Diószegi Eszter grafikusművész kézműves foglalkozásra várta a gyerekeket, Csete Gyula néprajzos muzeológus pincesétát tartott, a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete pedig palacsintát kóstoltatott.

„Miénk itt tér!” elnevezéssel a fiatalok virtuális játékokkal szórakozhattak, illetve csocsózhattak és pingpongozhattak. Ez alkalomból a helyi kézművesek is elhozták portékáikat.  

 

További programok »

FEL