Az oktatás Michelin-csillagát magyar alapítvány nyerte

2017. december 5. 13:13 | Szabó Rita

Gyerekeket oktat pénzügyi, gazdasági ismeretekre az OTP Fáy András Alapítvány irányításával működő OK Oktatási Központ, amely ezért a tevékenységéért kiváló minősítést kapott egy finn szervezettől.

Az OK Oktatási Központot egy 400 kérdéskört feldolgozó tanulmányban értékelte egy finn minősítő szervezet, amely többek közt a 21. századi képességek tanítását és a tréningek során használt digitális eszközök bevonását a finn standardokhoz képest is kiemelkedően színvonalasnak minősítette.

A gyerekek közötti társas interakció, csoportos problémamegoldás, valódi életre nevelés, magasan képzett, autonóm tanárok, a tanulók egyénre szabott szellemi és anyagi támogatása és a digitális eszközök használata – szakértők szerint ezek jelentik a „finn oktatási csoda” összetevőit, amelyeknek köszönhetően az ott tanuló diákok rendre előkelő helyen végeznek a PISA-felméréseken.

A finn oktatási alapelvek szerint minősítette kiválónak az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett OK Oktatási Központban zajló edukációs tevékenységet a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökséggel szorosan együttműködő Kokoa Agency.

A Kokoa Oktatási Standard minősítést két hónapos vizsgálat után, 400 kérdéskört vizsgálva, a tanítók (OK trénerek) és diákok személyes interjúztatása, valamint tudományos elemzések elvégzése után ítélte oda a szervezet. Az értékelés szempontjai a 21. századi képességek átadására, a finn pedagógiai módszertanra és a finn oktatás – elsősorban a Helsinki Egyetem – kutatásainak eredményeire épültek.

Forrás: MTI

További programok »

FEL