Az oktatás és a politika kapcsolódásáról tartott előadást Bonnie Snyder

2024. március 2. 12:02 | Hidvégi Dávid

A Tan-szabadság című könyvét mutatta be Bonnie Synder az MCC békéscsabai képzési központjában csütörtök este. A szerző az előadásában arról beszélt, hogy az Amerikai Egyesült Államok oktatását átitatja a politika.

Bonnie Kerrigan Snyder egykori K-12 oktató, iskolai tanácsadó és tanárképző. Dolgozott állami és magánintézményekben az Egyesült Államokban, elindította a K-12 kezdeményezéseket a philadelphiai Foundation for Individual Rights in Education-nál. Hisz az etikus, kiegyensúlyozott oktatásban. Snyder gyakori előadó az oktatási konferenciákon, társalapítója a Terra Firma Teaching Alliance-nak és szerzője a "Doktrinátlan: Hogyan károsítják a politizált osztálytermek a gyerekeket és tönkreteszik iskoláinkat" című könyvet. A dél-karolinai Myrtle Beach-ben él, az Egyesült Államokban.

– Az utóbbi években egyre többet hallani arról, hogy az Egyesült Államokban mind hevesebbé válik a társadalmat szélsőségesen megosztó kultúrharc. E csatározások mindinkább kitörnek a politika által uralt szférákból, és olyan területeken is pusztítanak, ahol egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne: a folyamat alól már az alsó- és középfokú oktatás tantermei sem képeznek kivételt – fogalmazott Békéscsabán.

– A szólásszabadságot már a kezdetektől alkotmányosan védelmező Egyesült Államokban azonban mindennek nem kellene szükségszerűen így történnie – tartja a szerző, aki szerint számos lehetőség lenne az egyetemekből az oktatás mind alacsonyabb szintjeire leszivárgó baloldali­ ihletettségű eszmék közoktatásból történő visszaszorítására. A könyvben ő maga is többféle megoldási javaslatot tesz mindazoknak, akik úgy érzik, gyermekeiknek nem ilyen oktatást szánnának, és kétségeik vannak afelől, hogy a jelenlegi úton járva tényleg rátermett, önálló gondolkodásra képes, magukért felelősséget vállalni tudó és jól képzett állampolgárok válnának.

További programok »

Itthon

FEL