Karácsonyi ünnepség szépkorúaknak

2019. december 23. 12:31 | Papp Ádám Sándor

Karácsonyi ünnepséget szervezett a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ a Körösök Völgye Látogatóközpontban. Az intézmény célja az volt, hogy a rendezvénnyel a szépkorú ellátottainak kedveskedjen.

A látogatóközpontban az ünnepi hangulatról a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium diákjai gondoskodtak, akik adventi zenés műsort adtak. Az időseket Telekgerendás polgármestere, a kistérségi társulás tagja köszöntötte. Ránkli Ferenc úgy fogalmazott, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, azonban fontos, hogy a hétköznapokban is szeressük egymást és odafigyeljünk másokra.

– Ahol a béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csupán ezen a pár napon lobogjon, hanem a hétköznapokon is megmaradjon. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, hogy életünkben ne helye a haragnak, a gyűlölködésnek – fogalmazott Ránkli Ferenc.

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ intézményvezetője elmondta, az egész éves munkájuk és a karácsonyi ünnepségük lényege, hogy az idősek társas kapcsolatait építsék és segítsék.

– Azt gondoljuk, hogy az elszigetelődés, a magány oldására mindenképpen nagyon fontos, hogy támogassuk őket, a mentális állapotukat próbáljuk rendben tartani. A közösségben levés, a közös program, közösen megélt öröm erősít, hiszen az ember társas lény – emelte ki Bátori Zsuzsanna.

Az ünnepség zárásaként a szociális központ ellátottjai együtt fogyasztották el a finom karácsonyi süteményeket és közben jó hangulatban beszélgettek egymással.

További programok »

FEL