A szociális szféra is az ünnepre hangolt Békéscsabán

2022. december 13. 17:07 | Vincze Attila

Két év szünet után újra karácsonyi ünnepséget szervezett a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ kedden. A Körösök Völgye Látogatóközpontban tartott rendezvényen felcsendültek az ünnepi dallamok, az intézmény ellátottjai pedig saját műsorral is készültek.

Az eseményen a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője elmondta, fontos, hogy a 13 telephellyel működő intézmény ellátottjai, jellemzően az idős korosztály tagjai a koronavírus-járvány után ismét együtt tudnak lenni az ünnepek idején. Bátori Zsuzsanna kiemelte, a rendezvényen a Fövenyes utcai idősek klubjának több ellátottja egy rendhagyó műsorszámot adott elő.

– Olyan színdarabbal készült az ünnepségre az intézmény, amelyben ellátottak is részt vesznek. Ez a műsor tulajdonképpen a csodára történő várakozásra épül, az együttlétről, az egymásra való odafigyelésről szól, kellemes karácsonyi dallamokkal kiegészülve, illetve egy keringő is az előadás része, amely szintén a csodaváráshoz kapcsolódik – fogalmazott. 

A rendezvényen Békéscsaba polgármestere beszédében felidézte, hogy az idei évben alighogy fellélegeztünk a koronavírus-járvány korlátozásai alól, máris jött az orosz-ukrán háború és annak mentén az energiaválság és az emelkedő infláció. Szarvas Péter, aki egyben a Kistérségi Társulás elnöke is, hangsúlyozta, hogy minden nehézség és probléma ellenére az ellátás továbbra is magas színvonalú maradt. 

 

 

– Köszönet jár a munkatársainknak, annak a 110 kollégának, akik a Kistérségi Társulás munkavállalóiként egész évben – még úgy is, hogy az anyagi megbecsülésük finoman szólva is kívánni valót hagy maga után – a megszokott színvonalon, szeretettel foglalkoztak a szépkorúakkal az alapellátásban vagy éppen a bentlakásos Ady Endre utcai szolgáltatóházunkban – részletezte.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője az idő szüntelen, de szükségszerű múlásáról beszélt, miközben a hit, a remény, az öröm és a szeretet fontosságát hangsúlyozta az adventi időszakban.

– A remény egy roppant fontos dolog, hisz sok mindenben reménykedhetünk, sokszor a legsötétebb napokon is a remény ad erőt arra, hogy folytassuk, a remény ad erőt arra, hogy lássuk a szépet a következő napokban, hetekben, akár években – zárta gondolatait a politikus. 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL