Az év orvosait, osztályait keresik

2016. február 17. 15:50 | Fekete Kata

Egyelőre egy Békés megyei orvost és egy osztályt jelöltek Astellas-díjra. Az év orvosa pályázat határidejét meghosszabbították, immár február 21-ig lehet ajánlani kivételes emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő doktorokat, valamint osztályok kollektíváit.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház gyermekgyógyász szakorvosát, illetve az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztályát jelölték eddig ebben az évben a páciensek Astellas-díjra. Az elismerést 2006-ban alapították, hogy évről-évre elismerjék vele a legnagyszerűbb orvosokat és szakdolgozókat. A kitüntetésre legalább ötéves praxissal rendelkező, a hazai állami egészségügyi ellátás valamely területén tevékenykedő szakembert lehet ajánlani. Magánpraxisban tevékenykedő doktor csak abban az esetben jöhet szóba, ha állami intézményben is rendelkezik működő praxissal.

Bárki lajstromba vetethet szakembert vagy osztályt, ha február 21-ig megírja saját vagy közeli hozzátartozója kezelésének, gyógyulásának történetét  és a történetet elküldi e-mailen, az evorvosa@astellasdij.hu címre. A jelölésről bővebben itt olvashat.

 

FEL