Az év kertészete lett a csorvási Hunapfel Mezőgazdasági Kft.

2019. december 5. 14:17 | behir

A Portfolio által megrendezett Agrárszektor 2019 konferencián idén is kiosztották a Portfolio Agrárszektor díjait.

Az Agrárszektor beszámolója szerint a kilenc tagú zsűri hat kategóriában választotta ki az év agrárberuházásait, az év növénytermelőjét, az év állattenyésztőjét, az év kertészetét, az év agrárszakemberét, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyertesét.

A díjazottak közt van a csorvási Hunapfel Mezőgazdasági Kft., mely mintául szolgál a hazai gyümölcstermelők számára. A vállalat az elmúlt évtizedekben gazdaságos intenzív gyümölcstermesztési technológiai modellt alakított ki. Először valósították meg Magyarországon üzemi felületen a törpealanyos, jégvédő hálós cseresznyeültetvényt, és évente több bemutatót is tartanak. A társaság csaknem 170 hektáros területen gazdálkodik, amelyről évente átlagosan 1200 tonna étkezési és konzervipari meggyet, 1200 tonna almát, 200 tonna cseresznyét és 200 tonna szilvát takarít be. A termés nagyobb része exportálják.

 

 

Az év fiatal agrárszakembere elismerésben Szentpétery Szabolcs Félix, a vízvári BHV Mg. Kft. ügyvezető igazgatója részesült, az év állattenyésztője a balatonalmádi Imár Bt. munkatársa, Ifj. Csomai Géza, az év növénytermesztője pedig a tímári Vetőmag és Szárító Kft. lett. Az év agrárberuházása a Viresol Kft. búzakeményítő gyárának megépítése, míg a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyertese a nádudvari Nagisz Zrt. elnöke, Kovács Lajos. 

További programok »

Gazdaság

A panellakásokat lehet a leghamarabb eladni

Hiába növekedett negyedével a panellakások értékesítésének ideje, még mindig ez az ingatlantípus értékesíthető a leggyorsabban: országos átlagban 88 nap alatt kelnek el az ilyen típusú lakások. A családi házak eladói fél évnél hosszabb idő után találnak vevőt, derült ki az Otthon Centrum piaci elemzéséből.
16:21
FEL