Az Év Fája: Októberig lehet szavazni gerlai nagy platánra

2019. augusztus 24. 10:32 | behir

Az Év Fája versenyben nem a legnagyobb vagy a legöregebb fát keresik, hanem azt, amihez kapcsolódik egy történet, találkozási pontot kínál, vagy más fontos szerepet tölt be a körülötte élők mindennapjaiban.

Mint arról korábban beszámoltunk az idei versenyre a Gerlai Wenckheim Társaság a gerlai nagy platánt nevezte, így arra is lehet szavazni.

Jakab Zsuzsanna a Gerlai Wenckheim Társaság elnöke elmondta, hogy az öreg platánhoz szinte minden gerlai kötődik valamiért. A nagy platán a terület magánkézbe kerülése előtt igazi találkozó- és gyülekezőhely volt. Egykor verseny folyt a legjobb ülőhelyekért, amelyek a fa gyökereinek kinövésein voltak.

A gerlai nagy platánra az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon szavazhat, a gerlai nagy platánhoz görgetve, a fa leírása alatt.

 

 

További programok »

Itthon

Gyulai Memorial - A 110 gát világranglista-vezetője is jön

Újabb sztár indulása emelheti a verseny csúcsszámává a 110 méteres gátfutást a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon: a világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.
14:12
FEL