Az év első újszülöttje Békéscsabán: Szász Ádám

2017. január 2. 15:39 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Éjfél után 38 perccel született meg az év első békéscsabai babája, Szász Ádám. A házaspár első gyermeke 3350 grammal és 50 centiméterrel, komplikáció nélkül született. A kisfiú és édesanyja is jól vannak.

2017 első békéscsabai babáját már nagyon várta családja, mégis egy kicsit meglepte szüleit január elsejei érkezése.

– A doktornővel konzultáltunk, aki azt mondta, hogy valószínűleg január 5-ig nem születik meg a baba, de hát Ádám úgy döntött, hogy hamarabb fog kibújni – mondta el Szászné Nagy Veronika, a kisfiú édesanyja.

Szász Ádám január 1-én nem sokkal éjfél után született meg a békéscsabai házaspár első gyermekeként. Az egészséges kisfiú természetes úton, komplikáció nélkül született, 3350 grammal és 50 centiméterrel.

– Békéscsabán a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházában éjfél után 38 perccel született meg az idei év első újszülöttje, aki teljesen jól érzi magát. – tájékoztatott Dr. Ombodi Róbert főorvos.

A kisfiú anyukája elmondta, hogy nem terveztek ünneplést Szilveszterre, hiszen 31-én már reggel elkezdődtek a fájások, és kora délután bementek férjével a kórházba.

– December 31-én háromnegyed 2-kor érkezett a kismama rendszeres fájásokkal. A rendszereződő fájások után 0 óra 38 perckor megszületett Ádám – mondta el a szülést levezető Barabás Júlia, rezidens-orvos.

Békéscsabán hétfő délig két baba született. Az előző évben egyébként több mint 900 újszülött jött világra a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház Szülészetén.

FEL