Az érettségi eltörlésével az egyik csabai gimi számos végzőse nem ért egyet

2021. március 29. 16:12 | Such Tamás

A napokban az egyik békéscsabai középiskola végzős osztálya egy kollektív véleményt posztolt a Facebookra. Minderről Kis Alexával, az osztály egyik diákjával e-mailen, tegeződve beszélgettünk.

– Januárban, egy másik városban élő diák petícióban vetette fel, hogy mi lenne, ha idén elmaradna az érettségi? Mindez sokak ellenszenvét váltotta ki.

– Valóban, azzal kapcsolatosan fogalmaztak meg többen általánosító és bántó megjegyzéseket. A posztom, amit közzétettem, csupán egyfajta vélemény, mintsem petíció.

 

– Ellenben nagyon népszerű! Ma (március 24.) 14.23-kor már 3 ezer 100 like-ot kaptatok, több mint másfél ezren megosztották és 132 hozzászólás érkezett. Ami azt jelenti, hogy nagyon sokan támogatnak benneteket.

– Abszolút! Az a mennyiségű támogatás, ami a reakciókból/kommentekből árad, hatalmas motivációt adott a továbbiakhoz. Remélem, hogy sok más diáktársamnak is!

 

A végzős gimnazista csapat

A végzős gimnazista csapat

 

– Vannak negatív kommentek is?

– Nem, negatív kommentek még nem érkeztek. Másabb, a posztban megfogalmazottaktól eltérő véleményeket olvastam, de ezeket nem nevezném negatív jellegűnek, hiszen mindannyian másképp gondolkodunk.

 

– Miben bíztok? Hátha a nyilvánosság által megváltozik a közvélemény az érettségizőkről?

– Abban bízunk legfőképp, hogy a bejegyzés elolvasása után talán egy kicsit jobban megérthetik, jobban átláthatják az emberek a konkrét helyzetünket.

***

És íme Kis Alexa és az osztálytársai posztja:

 

2020. március 16. Az iskolák átálltak digitális oktatásra. Az első pár nap, esetleg pár hét mindenki számára a...

Közzétette: Alexa Kis – 2021. március 25., csütörtök

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL