Az Előre a Csákvár ellen folytatná a remeklést

 

A Békéscsaba 1912 Előre sorozatban hatodik sikerére készülnek vasárnap 17 órától a Kórház utcai stadionban. A labdarúgó Merkantil Bank Liga a 31. fordulójában a tabellán 17. Csákvár együttese lesz a rivális. A lila-fehérek egyik mumusa érkezik a Viharsarokba, így nehéz mérkőzésre készül Boér Gábor csapata.

Az öt mérkőzéses győztes széria, a Kisvárda elleni meccs óta összegyűjtött 16 bajnoki pont újra, feljutás közeli helyzetbe hozta a lilákat, így jöhet bárki Békéscsabára – megijedni biztos nem szabad. A csákváriak fogadkoznak és a statisztikába kapaszkodnak, ugyanakkor másba nem is nagyon tudnak. Tavaszi bukdácsolásukból egyelőre győzelemre nem futotta, mindössze négy döntetlent, valamint hat vereséget tudnak felmutatni. A kiesés közelébe sodródott Fejér megyei alakulat ezáltal pontszerzési kényszerbe került és foggal-körömmel kell kapaszkodniuk a hátralévő nyolc fordulóban. A mostani rivális állította meg a csabai gárdát az idei Magyar Kupa sorozatban és a bajnokság 12. fordulójában is, így a visszavágás és a sikeres sorozat folytatásának vágya egyaránt növelheti a játékosok és a szakmai stáb elszántságát. A keret majdnem teljes, így Boér Gábor vezetőedző számára megfelelő merítési lehetőség és számos taktikai variáció áll rendelkezésére.

Az előző év végén edzőváltáson átesett sárga-kékek 30 lejátszott forduló után, hat győzelemmel, tizenhárom döntetlennel, tizenegy vereséggel, mindössze harminc megszerzett ponttal jelen pillanatban a táblázat 17. helyét foglalják el és csupán egyetlen fával előzik meg, a már bukó pozícióban lévő Kozármisleny csapatát. A búcsúzó zónában a SZEOL kiesése szinte elkönyvelhető és a Cigánd lemaradása is tíz pont a még bennmaradást érő 17. helyhez képest. A tavasszal úgy látszik döntetlenekre szakosodott vendégek keretében azonban érdemes különös figyelmet fordítani Paudits Patrikra, aki már nyolc találatot jegyezhet neve mellett. Színes lapok miatti eltiltott csak a Fejér megyeieknél van és Vincze István továbbra sincs egyszerű helyzetben a betegségektől és sérülésektől megtizedelt keretből még hadra fogható tizenegy kijelölésekor.

A lila-fehér gárda tagjai a sikeres cigándi túra után húsvéthétfőre, valamint a keddi napra is pihenőt kaptak. Szerdán viszont már két alkalommal is találkoztak az edzőpályán. Csütörtökön videózással, majd egymás elleni edzőmérkőzéssel hangoltak. Péntek délelőtt újabb szabadtéri foglalkozás, szombaton délután taktikai értekezlet, majd edzés szerepel a heti programban.

A Békéscsaba 1912 Előre–Aqvital FC Csákvár mérkőzés játékvezetőjeként Barna Gábort akkreditálta a szövetség. Az 1985-ös születésű sporival legutóbb 2016. augusztus 10-én, a Budaörs–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen tartalék-játékvezetőként találkozhattak utoljára a lila-fehérek. Pályafutása alatt összesen 471 sárga- és 36 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Iványi Istvánt és Kis Zoltánt jelölték ki.

A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezon 31. fordulójának összes mérkőzését megrendezik. A párosítás a következő: Puskás Akadémia–Mosonmagyaróvár, Szolnok–Siófok, Kozármisleny–Cegléd, Budaörs–Dorog, Soroksár–Nyíregyháza, Kisvárda–Zalaegerszeg, Békéscsaba–Csákvár, SZEOL–Cigánd, Balmazújváros – Szeged 2011, Sopron – Vác.

 

Így látják a mesterek

 

Boér Gábor (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): – Sokszor elmondtam már, hogy a múlttal nem szeretnék foglalkozni. Az, hogy nekünk mumusunk lenne bárki is, nyilván egy adott korszakra jellemző lehetett, de igyekszem mindig a jövőbe tekinteni és az előttünk álló feladatokra koncentrálni. A héten is úgy készültünk, hogy a hétvégén ismét egy olyan összecsapás vár ránk, ahol egy kiesés elől menekülő együttest kell két vállra fektetnünk. Sikerült őket megfelelőképpen feltérképezni, igyekeztünk a napokban úgy alakítani a munkánkat, hogy megtaláljuk gyenge pontjaikat és olyan játékstílust tudjunk alkalmazni, mellyel sikeresek lehetünk ellenük. Bízom benne, hogy tudjuk folytatni ezt a remek sorozatot és most is elmondtam a srácoknak, ahhoz hogy elérjenek erre a szintre nagyon sokat kellett dolgozni és nem volt könnyű feladat. Ahhoz viszont, hogy ezt meg is tudják tartani talán még több energiát és összpontosítást igényel majd részükről. Látom rajtuk, hogy továbbra is nagyon éhesek a sikerre, pozitívan állnak a dolgokhoz, így szerencsére igen jó alanyok ülnek az öltözőben ahhoz, hogy elérhessük a célunkat.

Vincze István (vezetőedző, Aqvital FC Csákvár): – Ilyen betegség- és sérüléshullámra pályafutásom alatt nem volt még példa. Egy hete még csak Hegedűs Ferenc technikai vezetőnknek kellett szerelést ölteni és bevetésre készen leülni a kispadra, de ha így haladunk, ma délután segítőim, Toldi Gábor és Domján Attila, valamint a saját játékengedélyemet is ki kell váltanunk az MLSZ-ben. Helyzetünk semmit sem javult egy hét alatt, hiszen a betegek, Dulló Martin, Oldal Tibor és Dániel Csaba továbbra sem edzhet. Kiprich Dávid hosszú kihagyás után félkész állapotban tért vissza és ez a héten visszaütött, Hajdú Sándor gerincsérv-gyanús, Gottfried Dániel továbbra is fájlalja a térdét, Baranyai Ádám pedig megkapta ötödik sárga lapját, így eltiltását tölti Békéscsabán. Tisztában van vele mindenki, hogy nehéz helyzetben vagyunk, így valamennyi pályára lépő játékosunknak tudása legjavát kell nyújtani. Szervezett, fegyelmezett játékkal megnehezíthetjük a lila-fehérek dolgát, mint ahogy tettük a Soroksár vagy éppen a Puskás Akadémia ellen.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

Megosztás:

Címke: , , ,