Az elmúlt hétvégén tűz és műszaki mentés adott feladatot a megyei tűzoltóknak

2022. április 4. 15:19 | behir

Az elmúlt hétvégén öt tűzesettel és kettő műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere szombat délelőtt Orosházán, a Könd utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók kiérkezését megelőzően a jelen lévők egy porral oltóval beavatkoztak, majd ezt követően a tűzoltók a részben már eloltott légszűrőházat és környezetét vízsugárral visszahűtötték. A lángok az utastérre nem terjedtek át, senki sem sérült meg. 

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, majd villanyoszlopnak csapódott vasárnap délelőtt Körösladány közelében, a 47-es úton. Az ütközés következtében az elektromos hálózatot tartó oszlop eltörött, majd a járműre borult. Az autóval ketten utaztak, a baleset következtében egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a járművet elektromos detektorral átvizsgálták, az akkumulátort az autóról leválasztották, majd az áramszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. 

Egy üzemben elektromos zárlat következtében keletkezett kisebb tűz vasárnap délután Szarvason, a Damjanich utcában. Egy meghibásodott kötődoboz környezetében műanyag poharak és egy ott tárolt berendezés kapott lángra, amitől az épület füsttel telítődött. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd felhívták a tulajdonos figyelmét az épület elektromos hálózatának ellenőriztetésére. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy melléképület vasárnap délután Békéscsabán, a Bakó András utcában. A melléképületben nagyobb mennyiségű tűzifa és kerti eszközök gyulladtak meg, valamint a szomszéd házhoz épített melléképületről a tűz átterjedt a másik ingatlan tetőszerkezetére is. A teljes terjedelmében égő melléképületet, valamint a szomszédos főépület tetőszerkezetét az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A szomszéd ház tulajdonosa a tűzeset következtében megsérült, őt további megfigyelésre a mentőszolgálat kórházba szállította. 

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

További programok »

Kék hírek

Terhes élettársát verte meg a nyílt utcán a gyulai férfi

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves büntetett előéletű gyulai férfival szemben, aki a terhes élettársát bántalmazta. 
2023. március 20. 17:15
FEL