Az egyik sofőr drogozott, a másik kettő ivott - előállították őket a rendőrök

2018. február 4. 09:18 | behir

Kábítószer birtoklás és ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedések Békéscsabán, Gyomaendrődön, illetve Battonyán.

Kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök egy személygépkocsiban február 3-án, 22 óra 45 perc körül Békéscsabán. Az autót az Árpád soron állították le, majd a vezetőjét igazoltatták és a járművet átvizsgálták. A vezetőülés alatt kialakított rekeszben, egy zacskóban öt adag növényi törmelék volt. A férfit előállították és a gyorsteszttel végzett vizsgálat kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene.

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfiakat állítottak elő a rendőrök Gyomaendrődön és Battonyán. Egyiküket Gyomaendrődön, a Bajcsy-Zsilinszky úton ellenőrizték február 3-án, 2 óra 30 perc körül. Jogosítvány nélkül vezetett, ezért helyszíni bírság megfizetésére kötelezték. Emellett az alkoholszondás mérés eredménye pozitív lett nála, így a mért légalkohol értéknek megfelelően közigazgatási bírságot is kell fizetnie. A másik férfit február 4-én, 2 óra 20 perckor igazoltatták a rendőrök Battonyán, a Hunyadi János utcában. Nála a szonda magasabb légalkohol értéket jelzett, ezért büntetőeljárás indult ellene, a vezetői engedélyét pedig bevonták.

 

Forrás: police.hu

FEL