Az atléták is belecsapnak a közepébe

2017. január 26. 11:47 | behir.hu

Sűrű a csabai atléták téli programja, hiszen az olimpiát követő esztendőben is fontos megmérettetések lesznek. Kovács Barbara a Kanári-szigeteken, Gregor László Tunéziában készül, emellett Márton Anitára és Baji Balázsra is számos verseny vár a fedett pályás szezonban.

Kanári-szigetektől Tunéziáig

Germán Tibor edző és tanítványa, Kovács Barbara gyalogló visszatért a Kanári-szigetekre, ahol tavaly az olimpiára is készültek. Nagy céljaik vannak, hiszen a fő küldetés ebben az évben a szabadtéri világbajnoki szint teljesítése lesz, majd ott az egyéni csúcs megdöntése. A körülmények kiválóak a felkészülésre, kellemes időjárási körülményekben edzhet az olimpikon.

Gregor László tunéziai edzőtáborban hangolódik, aki az év nagy versenyeire készül. A klub legeredményesebb középtávfutója február 9-én érkezik haza, de már 12-én Belgrádban versenyez az Európai Atlétikai Szövetség Cross versenysorozatán, ahova a tavalyi győzelme alapján meghívást kapott Apáti Bence is a fiatalabb korosztályban.

- Ezt követi a fedett pályás OB, ahol Laci egy versenyen próbálja teljesíteni az  EB -szintet 3000 m-en (8:05). A futó Tunéziában más klubok atlétáival készül, az edzések kiválóan mennek, eddig mindent a terv szerint elvégez, napi szinten tartjuk e-mailen a kapcsolatot vele és Benedek Zsolt edzővel, aki segíti Laci munkáját– nyilatkozta Tóth Sándor edző.   

Márton Anita és Baji Balázs nemzetközi vizeken

Márton Anita bronzérmes olimpikonunk sűrű fedett pályás programja előtt budapesti edzőtáborral kezdett Bogdán Annabellával, és Eperjesi László edzővel együtt. Ezt követően sűrű versenyprogram következik az olimpiai bronzérmesnek. A meghívásos nemzetközi programban többek között Düsseldorfban Birminghamben lép dobókörbe, majd az első nagy állomás a belgrádi fedett pályás EB lesz.

A gátfutó Baji Balázs kettős feladatot teljesít a fedett pályás idényben, hiszen a versenyek mellett februárban védi meg diplomamunkáját, majd a hónap végén veheti át a végzettséget igazoló oklevelet az Állatorvosi Egyetemen.
 

További programok »

FEL