Az ápolt haj és szakáll igényességet mutat

2020. október 24. 15:15 | behir

Hároméves lett a hangulatos, a mai kor igényeit maximálisan kielégítő borbélyszalon Békéscsabán, a Wlassics sétány 5/4. szám alatt. A Lívia Borbély Műhelyben klasszikus meleg törölközős borotválásra, szakálligazításra, hajvágásra várják a betérő vendégeket, akiket haj- és szakállápolási tanácsokkal is ellátnak. (X)

Mint azt Recskiné Bunzel Lívia fodrászmester elmondta, bár a borbélyszakma korábban inkább férfias foglalkozás volt, a Lívia Borbély Műhelyben hölgyek dolgoznak.

– Amikor újra reneszánszát kezdte élni a borbélykodás, mi az elsők között nyitottunk üzletet, és a kezdetektől csak hölgyek dolgoznak nálunk. A nők általában jobban tudják, hogy a hölgyeknek mi tetszik egy férfin, másrészt kellemesebb érzés lehet, hogy a vendégeknek hölgyek mossák meg a hajukat, masszírozzák meg a fejüket, vagy szakálligazításkor ők dolgozzák bele az arcbőrbe, a szakállba a szakállápolókat – fogalmazott Recskiné Bunzel Líva.

A szalon vendégeinek mintegy hatvan százaléka hajvágást, igazítást kér, de egyre jelentősebb a szakálligazítást és –festést igénylők aránya is. A fodrászmester kiemelte, hogy a szakállfestésnél nem a színváltoztatás a lényeg, hanem hogy kontúrosabb, rajzoltabb, ápoltabb legyen a szakáll.

Mivel ma már egyre bővül a kinézetükre igényes férfiak köre, a szalonban a hajvágás, frizurakészítés, szakálligazítás, borotválás és festés mellett hajápolási és szakállápolási tanácsokkal is ellátják a vendégeket. Hajgyógyászati kamerás vizsgálatot is tudnak végezni, amelynek során kiderülhet, mi okozza például a fejbőr hámlását vagy a hajhullást.

– A mai, rövid frizuratrendek miatt egyből látszik, ha a fejbőrnek valamilyen betegsége van. A vizsgálat után személyre szabott ápolókat tudunk ajánlani hajra és szakállra, és elmondjuk, hogyan érdemes használni ezeket. Egyébként a frizura rögzítését illetően is naponta adunk tanácsokat, például abban, hogyan használják otthon a vaxot, zselét – jegyezte meg Recskiné Bunzel Lívia.  

A Lívia Borbély Műhelyben több olyan vendég is megfordul, akinek ritkul a haja vagy már előrehaladottan kopaszodik. Ha már olyan mértékű a kopaszodás, inkább a teljesen borotvált fejbőrt ajánlják, ez ügyben és a szakálligazítás miatt kéthetente, a hajigazítás miatt pedig három-négyhetente érdemes felkeresni a borbélyt.  

Elérhetőségeik: Lívia Borbély Műhely, Békéscsaba, Wlassics sétány 5/4., liviabarber.hu, Lívia Borbély Műhely.

FEL