Az allergiások rémálma: csúcson a pollen koncentrációja

2020. augusztus 30. 07:34 | behir

A napokban tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a közösségi oldalán.

A következő napokban jellemzően magas lesz a pollenterhelés, és a napokban várható a parlagfű pollenkoncentrációjának tetőzése is. 

Kiemelték azt is, hogy a jelenlegi ismereteik alapján az allergiások nincsenek nagyobb veszélyben a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződés szempontjából. A Nemzeti Népegészségügyi Központ augusztus 8-án közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, a tünetek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása.

Honlapjukon kitértek arra is, hogy a parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján azt írta: a parlagfűre érzékenyek a gyógyszeres kezelés alkalmazása mellett enyhíthetik tüneteiket, ha minden este lefekvés előtt hajat mosnak, gyakran és alaposan porszívóznak a lakásban vagy nedves ronggyal letörlik a port. Érdemes ilyenkor az ágyneműt is gyakrabban cserélni, különösen a párnahuzatot. Javasolt kerülni a szabadban történő szárítást.

Forrás: MTI

FEL