Az Alföldvíz is csatlakozott a Karácsonyi Angyalok gyűjtéséhez

2022. november 25. 16:15 | Hidvégi Dávid

Az Alföldvíz Zrt. az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A dél-alföldi térség legnagyobb víziközmű szolgáltatójának kommunikációs főmunkatársa pénteken szimbolikusan csomagot adott át a Karácsonyi Angyalok főszervezőjének, hogy felhívja a figyelmet a gyűjtési akcióra.

A cég a beérkezett felajánlásokat továbbítja azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat. A gyűjtés tizenhat helyszínen zajlik. Az adományokat Békéscsabán (Szabolcs u. 36. és Dobozi út 5.), Békésen, Csongrádon, Gyomaendrődön, Hódmezővásárhelyen, Kisteleken, Makón, Mezőhegyesen, Mórahalmon, Orosházán, Sarkadon, Sándorfalván, Szarvason, Szegeden, Szeghalmon és Szentes lehet átadni az Alföldvíz Zrt. részére december 14-ig, kizárólag munkaidőben. A szolgáltató a beérkezett adományokat összegyűjti és továbbítja azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a szerényebb körülmények között élő családokat.

– A társadalmi felelősségvállalás jegyében csatlakoztunk. Cégünknek 1300 munkavállalója van, az egyik lépésként éppen őket szeretnénk megszólítani és kérnénk őket, hogy adományozzanak, legyenek jótékonyak így, az ünnepek közeledtével. A vállalat két megyében is szolgáltat, tehát egy nagyon kiterjedt ügyfélhálózattal rendelkezik, melyet szintén megszólíthatunk – ismertette Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. kommunikációs főmunkatársa.

 

 

A Karácsonyi Angyalok főszervezője elmondta, hogy elsősorban tartós élelmiszerre (pl.: konzervek, étolaj, cukor, liszt), higiéniai eszközökre (pl.: fogkefe, fogkrém, szappan, sampon, dezodor, tusfürdő), édességekre, tisztítószerekre van szükség, továbbá jó állapotú téli ruhákra, cipőkre, játékokra és plüssökre. Bonnyai Sándor hozzátette: a jelenlegi gazdasági helyzetet mindenki érzi, ezért fontos, hogy minél többen bontsunk szárnyakat a Békés megyei szegény családokért, akik számára mi magunk lehetünk a karácsony angyala.

–A mi gyűjtésünk december 14-ig tart. Ezt követően az összegyűlt adományokat közösen becsomagoljuk és nyakunkba vesszük a Békés megyei gyermekotthonokat, családokat és gyermekeket. Ezen felül pedig természetesen a szívünkbe fogadott kárpátaljai, nagydobronyi gyermekotthonban élő gyermekeknek is szeretnénk elvinni a karácsonynak, a szeretet ünnepének az igazi üzenetét – fogalmazott a főszervező. A Karácsonyi Angyalok kezdeményezés részeként országszerte 14 település 20 gyűjtőpontján fogadják a felajánlásokat.

Az Alföldvíz Bonnyai Sándor kezdeményezése mellett az Ágota Alapítványnak, valamint a Nagycsaládosok Békéscsabai Szervezetének gyűjt adományokat.

 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL