Autókereskedések is hozzájárultak a koraszülöttmentő megvásárlásához

2017. március 11. 16:52 | Mikóczy Erika

Egyre többen állnak a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kezdeményezése mellé, és járulnak hozzá adományaikkal a koraszülöttek szállítására alkalmas mentő megvásárlásához. Pénteken délután autószalonok adtak 150-150 ezer forintot a nemes célra.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy támogatókat szerezzen egy Békés megyei koraszülött mentő megvásárlására. Lassan egy éve gyűjtenek, és napról napra közelebb kerülnek a célhoz. Most az A1 Autó Kft. és a Meszlényi Autó Kft. is segített.

- Érdekes előzménye van a történetnek. Az alapítvány tavaly, a nagyszabású, szeptemberi születésnapi rendezvényünk előtt keresett meg engem azzal, hogy a rendezvényen több ezer ember megfordul, propagálhatnák-e itt az alapítványt és a kitűzött célt. Természetesen igent mondtam. Ezen túlmenően most úgy döntöttünk - az A1 Autó Kft., illetve a Meszlényi Autó Kft., 150-150 ezer forinttal mi is megtámogatjuk ezt a célt - mondta el Meszlényi György, a Meszlényi Autó Kft. és az A1 Autó Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.

Mint azt dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a cégektől, önkormányzatoktól, magánszemélyektől érkező felajánlásoknak köszönhetően már tekintélyes összeg gyűlt össze.  

- Folyamatosan érkeznek a felajánlások. Jelenleg közel 22 millió forint van a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számláján, a mai adománnyal is közelebb vagyunk a célhoz - mondta a kuratórikum elnöke.

Az alapítvány bízik abban, hogy minél hamarabb valósággá válhat az álom, minél hamarabb megvásárolhatják azt a mentőautót, amely növeli a koraszülöttek életesélyeit itt, Békés megyében is.

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL