Autizmussal élőknek gyűjtöttek - galéria

2016. december 3. 15:06 | behir.hu

Szarvas Péter polgármester a tavalyi évhez hasonlóan, idén is útjára indította karácsonyi adománygyűjtési akcióját. A jótékonysági koncerttel bárki mosolyt varázsolhatott az autizmussal élők arcára.

Liszi Melinda nyitotta meg az idei adventi koncertet. A polgármester második alkalommal szervezett jótékonysági programot, hogy a helyi fiatalokat támogassa. Tavaly a Degré utcai gyermekotthon lakóinak gyűjtött össze felajánlásokat helyi vállalkozóktól és az itt élőktől. Ezúttal pedig az AUT-Pont alapítvány fiataljain segíthettek az adományozók.

- Ez az este azon túl, hogy egy szép koncerttel örvendezteti meg a jelenlévőket, arra is ad lehetőséget, hogy az AUT-Pont alapítványnak adakozni tudjanak azok, akik ezt szeretnék és erről az összefogásról szólt ez az alkalom – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

Cseh István és Vozár M. Krisztián legújabb lemezükről hoztak el dalokat a közönségnek. A zenészek már több éve lépnek fel jótékonysági koncerteken.

- A jótékonykodást mindig próbáljuk szem előtt tartani, múlt évben egyébként a Pető Intézetben tartottuk a lemezbemutatónkat Budapesten, idén szerencsére, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Békéscsabán, a mi otthonunkban tarthatjuk meg ugyanezt – árulta el Cseh István zeneszerző, gitáros.

Lesz helye az összegyűlt összegnek, hiszen az AUT-Pont Alapítvány specifikus vizuális segítő eszközökkel igyekszik megkönnyíteni az autizmussal élők hétköznapjait, amely minden évben komoly költséggel jár.
- Ezeknek az eszközöknek az elkészítéséhez, informatikai háttérre, papír alapú eszközökre van szükség, ennek a segítő eszközrendszernek a fejlesztésére fordítjuk majd a jótékonysági akció bevételét - mondta el Szántó Tamás ügyvezető.

Közel 150 néző gyűlt össze a békéscsabai Katolikus templom padsoraiban, és érezte át a karácsony szellemét, az ajándékozás örömét.

FEL