Atlétika: Nyolc csabai érem az Ifjúsági és Junior Liga döntőn

Egy egész éves versenysorozat döntőjét rendezték meg a hétvégén, Budapesten. Az Ifjúsági és Junior Liga fináléján négy első helyet szereztek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői – számolt be a viharsarki egyesület.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club tehetségei kitűnően szerepeltek, nagyon sok értékes győzelmet és helyezéseket szereztek, amivel ismét öregbítették az egyesület és város hírnevét. A junioroknál Szebegyinszki Richárd 55,32 méterrel nyerte a diszkoszvetést. Pavuk Tíra 5000 méteren nem talált legyőzőre, a futó 1500-on harmadik lett. 5000 méteren a fiúknál is született csabai érem, Diószegi Dávid második lett.

Az ifjúsági korosztályban négy medált szereztek a viharsarki atléták. Apáti Bence 1500-on ért be elsőként a célba, 800-on pedig a második pozíciót szerezte meg. A lányoknál Braun Barbara 3,41 méterrel diadalmaskodott rúdugrásban, Döme Adél pedig több rontása miatt a második helyre szorult.

A csapat vasárnap Budapestre menet a mikrobuszban együtt izgulta végig az Universiade 110 méteres gátfutó döntőjét, majd a fiatalok együtt örültek dr. Baji Balázs nagyszerű, tajpeji győzelmének.

Megosztás:

Címke: , , ,