Atlétika: Márton Anita ezüstérmes lett Kladnóban

2022. június 17. 11:10 | behir.hu

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője 17.65 méteres dobásával végzett a 2. helyen a csehországi versenyen.

A csehországi Kladnóban hagyományosan népes magyar különítmény utazik el évről évre. Nem volt ez másképp ezúttal sem, ráadásul ezen a versenyen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, Márton Anita a 2. helyen zárt.

– Jó volt újra nemzetközi mezőnyben versenyezni, Hengelo és Sollentuna után egy héten belül ez már a harmadik alkalom volt, így a végére egy kicsit el is fáradtam. Szerencsére sikerült az utolsó sorozatra összekapni magam, és visszaszerezni a 2. helyet. Kicsit laposak lettek a lökéseim, technikailag van még mit javítani, de elég jó kis inger volt ez az országos bajnokság előtt nem sokkal – mondta a súlylökést 17,65 méterrel záró Márton Anita. A számot a holland Jessica Schilder nyerte 19,19 méteres kísérletével

A Kopp Békéscsabai AC versenyzője a június 24-én kezdődő 127. Atlétikai Magyar Bajnokságon fő száma mellett diszkoszvetésben is megméretteti magát.

A csehországi viadalon összesen három magyar dobogós helyezés született: Márton Anita mellett Bartha-Kéri Bianka is remekelt, sokáig az élen állt 800 méteren, végül a szlovén Anita Horvat mögött a 2. helyen ért célba 2:02.57-es futásának köszönhetően. Szögi István bő egy hete Prágában a 3. lett, most ezen a pozíción tudott egy helyet javítani 3:42.02-es futásának köszönhetően szintén második lett a litván Simas Bertašius mögött 1500 méteren.

 

További programok »

FEL