Atlétika: Erős mezőnyben kiváló eredmények

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség mezei versenysorozatának egyik állomása volt az 51. alkalommal megrendezett belgrádi mezei verseny. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői is meghívást kaptak a viadalra, ahová több mint tíz országból érkezett atléta.

Tóth Sándor futói az erős nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak – írja a csabai klub beszámolója. A felnőtt 6 kilométeres távon Gregor László a jelenlegi felkészüléséhez képest kiválóan szerepelt. A több kis sérülés, egyetemi vizsgaidőszak és tanítás mellett készülő kiválóság 5 kilométerig irányította a versenyt, de az utolsó körben meg kellett elégednie a harmadik hellyel a rangos mezőnyben. Ebben a felnőtt mezőnyben fiatalként debütáló Diószegi Dávid az előkelő 8. helyet szerezte meg.

A 3 kilométeres női futam Európa legjobbjait felsorakoztató szlovén, horvát és szerb atléták között Pap Csilla az értékes negyedik helyen ért a célba.

A 4 kilométeres ifjúsági versenyszám szintén nagyon népes volt. Az idei ifjúsági EB-re és Ifjúsági Olimpiára készülő Apáti Bence nagyszerűen kihasználta a lehetőséget, kemény iramot diktálva magabiztosan nyerte a versenyt. Edzője, Tóth Sándor bízik abban, hogy mindezt a nyári időszakban is kamatoztatja majd, hiszen a nagyon nehéz terepen, hóesésben szerzett állóképesség nem vész el.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,