Atlétika: Csabai sikerek a Magyar Bajnokságon

2017. június 13. 09:10 | behir

Székesfehérváron rendezték a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot. Mindkét napon csabai sikereket regisztrálhattunk, hiszen Bogdán Annabella egyéni csúccsal, Baji Balázs és Márton Anita kiváló eredménnyel győzött, Gregor László pedig két bronzérmet szerzett.

A szombat slágerszámokkal volt tele, a magyar atlétika felnőtt és utánpótlás legjobbjai közül többen is rajthoz álltak. Kiemelkedve a mezőnyből, kétszer is klasszis eredményt futott az EB-ezüstérmes dr. Baji Balázs, aki a 110 méteres gát döntőjét 13,29 mp idővel – az OB-k történetének eddigi legjobbjával védte meg címét - írja a csabai klub honlapja.

- Ez a futás sem volt tökéletes, de milyen jó ezt mondani egy ilyen eredmény után – fűzte a látottakhoz edzője, ifj. Tomhauser István.

- Számomra egy jó hangulatú, jól sikerült verseny mindig örömöt okoz –  mondta a helyi műsorközlő kérdésére a békéscsabai bajnok.

A súlylökés női döntőjében szintén jelentős előnnyel nyerte sorozatban tizenkettedik bajnoki címét Márton Anita. A háromszor is 18 méter felett teljesítő olimpiai bronzérmes versenyzőnk 18,55 méteres eredménnyel védte meg címét.

- A riói olimpia előtt is hasonló eredményeim voltak, és ez a 18 és fél méter körüli dobás volt a célunk a római Gyémánt Liga-versenyen és az OB-n is – nyilatkozta Anita.

- Addig jó, amíg találunk valami hibát, mert akkor még van mit kijavítani, és van hová fejlődni – tette hozzá a mester, Eperjesi László.

Jó sorozat után, szintén egyéni legjobbal állhatott fel a bajnoki dobogó legfelső fokára a gerelyhajító  Bogdán Annabella /58,79 m/, Eperjesi László tanítványa, aki ezzel az eredménnyel kivívta a részvételét az izraeli Európa Kupára.

A női 3000 méteres akadályfutásban szintén egyéni csúccsal ötödikként ért célba Pavuk Tíra /10:32,00/, Urbanikné Rosza Mária tanítványa.

A férfiak 100 és 200 méteres bajnoki döntőjében Kovács Miklós 10.77 és 21.61 mp idei legjobb eredményeivel az 5. és 6. helyen ért célba.

A 3000 m-es akadályfutás után vasárnap 5000 m-en is a 3. legjobb eredményt jegyezte Gregor László a székesfehérvári 122. Atlétikai Magyar Bajnokságon. A Kopp Békéscsabai AC válogatott atlétája 14:56,83 perccel ért célba. A junior Eb-re készülő Novák Natália az 1500-as szám után a rövidebbik, 800 m-es távon is 5. lett, 2:13,53-as időeredménnyel.

Vasárnap duplázott Márton Anita, hiszen már tizedszer diszkoszvetésben is diadalmaskodott, 56,88 m-es teljesítménnyel.

További programok »

Sport

Idén is megtartják az utánpótlás kick-box világbajnokságot

A felnőttek decemberi Európa-bajnokságához hasonlóan még az idén megrendezik a 18 éven aluli kick-boxosok világbajnokságát is. A sportág világszervezete, a WAKO úgy döntött, hogy az utánpótlás vb-re az augusztus végi időpont helyett november 13. és 22. között kerül sor Belgrádban.
2020. június 6. 18:45
FEL