Átállás miatt zárva tart a békéscsabai Árpád fürdő

2020. október 1. 15:34 | Papp Ádám Sándor

Mintegy két hétre bezárt a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő téli átállási munkálatok miatt.

Szeptember 28-án kezdődött el a békéscsabai Árpád fürdő téli átállása, amely miatt a létesítmény mintegy két hétig zárva tart. Az intézmény dolgozói számára a legnagyobb kihívás a fürdő 50 méteres medencéjéhez tartozó sátor felállítása. Idén azonban új sátor fedi a medencét, hiszen az Előre Úszó Klub által benyújtott pályázat segítségével mintegy 17 millió forintból egy újat vásároltak. A fürdő vezetője szerint ez fontos fejlesztés számukra, hiszen a korábbi fedés már viseltes volt és kevésbé biztonságos, mint korábban.

– A legnagyobb horderejű munka a sátor felállítása az uszoda héjszerkezete. Ez egy 60 méterszer 30 méteres sátorszerkezet, amely 4 részből áll és 800 kilogramm darabja, tehát elég nagy munka ezt összerakni. Ha ez elkészült, utána tudjuk az uszodát takarítani, újra vízzel feltölteni a medencéket és készülni a nyitásra – emelte ki Zsadon Endre.

A fürdővezető elmondta, hogy a sátor felállítása után a hőcserélők takarítása, a vízvezetékek és szivattyúk karbantartása és az összekötő folyosó kialakítása következik a fürdőben. Zsadon Endre hozzátette: jelenlegi információik alapján nem lesz semmiféle járványügyi korlátozás az újranyitást követően.

A tervek szerint október 11-én vasárnap fejeződik be az átállás, így a fürdő október 12-én hétfőn, 6 órától újra megnyitja kapuit  vendégei előtt.

További programok »

FEL