Átadták a megújult művelődési házat Tótkomlóson

2024. május 20. 14:34 | Varga Diána

Egy évtized kihagyás után ismét megnyitotta kapuit a tótkomlósi művelődési központ, amelybe a városi könyvtár is visszaköltözött.

Mintegy 40 millió forint európai uniós támogatás segítségével az épület komplex energetikai fejlesztése, többek között a homlokzat és födém hőszigetelése, a külső nyílászáróinak cseréje és meglévő világítótestek korszerű, LED-es izzókra történő cseréje történt meg. 

A beruházásra nagy szükség volt, ugyanis a 2243 négyzetméteres művelődési ház az utóbbi évtizedben üresen állt – az épület kazánja nem működött megfelkelően, a szigetelés sem volt a legkorszerűbb, így szinte lehetetlen volt gazdaságosan fűteni az intézményt. Emiatt a városi könyvtár egy iskolai épületbe költözött, a kulturális rendezvényeknek, illetve a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium olyan programjainak, amelyeket helyszűke miatt korábban a központban tartottak, az elmúlt években a Természet Háza adott otthont.

A beruházás átadásán beszédet mondott Erdős Norbert, a térség országgűlési képviselője, Zsura Zoltán, Tótkomlós polgármestere, emellett videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket az ismert zenész, Szokolay Dongó Balázs. Az ünnepségen fellépett a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, a Komlós Néptánc Egyesület, illetve a Tremoló Mandolinzenekar. 

 

További programok »

Itthon

FEL