Átadták a korszerűsített kulturális központot Békésen

2019. szeptember 9. 14:21 | behir

Mintegy 200 millió forintnyi Európai Uniós pályázati forrásból készült el az utóbbi hónapokban a békési, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Jantyik Mátyás utcai épületének energetikai korszerűsítése. A beruházás átadójára a Madzagfalvi Napokon került sor.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére összesen 395 millió forintot nyert el a városvezetés pályázata, a pénzből a rendelőintézet és a kulturális központ fejlesztése valósult meg.

Amint azt Kálmán Tibor alpolgármester elmondta, a kulturális központnál elvégzett munkákkal mérnöki számítások szerint évente 20 millió forint takarítható meg.

Kicseréltek 279 ablakot, 13 ajtót, 2000 m2-en falszigetelés, 1970 m2-en tetőszigetelés zajlott. Szokatlan építészeti megoldásai miatt a munkák javát belülről kellett elvégezni, amely nem kis kihívás elé állította a kivitelezőket – ismertette Izsó Gábor polgármester.

Az energiakorszerűsített kulturális központ épületeinek átadásakor a nemzeti szalagot Izsó Gábor és Kálmán Tibor vágta át.

További programok »

Kultúra

Online eseményekkel és kiállításmegnyitókkal ünnepelték a magyar kultúra napját

Online eseményekkel, kiállításmegnyitókkal és előadásokkal ünnepelték a magyar kultúra napját pénteken megyeszerte. Két intézményt is elismertek ezen a napon: a kultúráért felelős államtitkár minősített könyvtár címben részesítette a gyulai Mogyoróssy János Könyvtárat, míg a Békés Megyei Könyvtár könyvtári minőségi díjat kapott.
2021. január 22. 17:45
FEL