Átadták a Békés vármegyei 2023-as Prima-díjakat

2023. november 7. 14:14 | Such Tamás

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés Vármegyei Szervezete 2006 óta rendezi meg a Prima-díjátadó Gálát. A jeles eseményt a közelmúltban Pusztaföldváron rendezték meg.

A VOSZ Békés Vármegyei Szervezete 2006-ban csatlakozott a 2003-ban, Demján Sándor által megálmodott és magánvagyonából útjára indított Prima Primissima mozgalomhoz. Békés megyében a vállalkozók mecénásként a megye kulturális-, tudományos- és sportéletének jeleseit 1-1 millió forintos díjjal ismerik el.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés Vármegyei Szervezetének elnöke köszöntőjében felelevenítette, kezdetben némileg szkeptikusan vágtak bele a Prima Primissima megyei "kistestvérének" létrehozásába, de néhány lefutott kör után kiderült, itt is akadnak szponzorok, akiknek a segítségével tető alá lehet hozni egy ilyen színvonalas rendezvényt.

A gálákon nemcsak a kategória-győzteseket szólítják a pódiumra, hanem zömmel, a gálarendező város és környéke kiváló mestereit, valamint az eredményes vállalkozások vezetőit is.

A 2023-as Békés vármegyei Príma Gálán sport kategóriában a Békéscsabai JALTE Debreczeni Team, színművészeti kategóriában Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művészét, népművészeti kategóriában a Komlós Néptánc Egyesülete kapott díjat.

Kiváló vállalkozói címet vehetett át Dér István, Petrovszki Gyöngyi, Dékány Attila és idősebb Szűcs Tibor. A VOSZ budapesti ünnepségére szóló meghívót ifjabb Losonczi István vehette át. Továbbá díjazták Gyebrovszki Editet, a VOSZ békéscsabai irodavezetőjét, illetve Sonkolyos Szabolcsot, Pusztaföldvár polgármesterét társadalmi felelősségvállalásáért, a település érdekében végzett tevékenységéért ismerték el.

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL