Artistaképzés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot

2019. november 28. 10:10 | Gyemendi Réka

Nyílt napot tartottak az artistaképzés iránt érdeklődőknek szerdán a Színitanházban Békéscsabán.

A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola a Békéscsabai Színitanház tagintézménye. A nyílt napon az érdeklődők megismerhették a középiskolai táncos és artista képzéseket. Az eseményen felléptek a budapesti artista növendékek, valamint a Színitanház tanulói is.

- Az artistaképzés két éve indult a Színitanház keretein belül. A Színitanház a Békéscsabai Jókai Színházban működő OKJ-s képzést biztosító iskola, amely érettségire épülő képzést folytat ahol színésznek és különböző színházi háttérmunkásnak tanulnak a diákok. Az artitsaképzés egy picit más. Az általános iskola 8. osztályának elvégzése után lehet jelentkezni, a képzés pedig öt éves. A közismereti képzések a Bartók Béla Szakgimnáziumban zajlanak, a szakmai képzés pedig pedig a Jókai Színházban. Minden eszköz rendelkezésre áll, az artistaképző szakembereinek segítségével fejlesztettük az eszközöket ehhez a speciális képzéshez. A szakmai gyakorlat részben a színházban, részben a cirkuszban zajlik. A mostani kilencedikesek már fel is léptek a cirkusz egyik produkciójában – fogalmazott Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Azt is hozzátette, hogy nagy reményeket fűznek a képzéshez,véleménye szerint nagyszerű dolog, hogy nem csak Budapesten, hanem vidéken is elérhető már a képzés, ők pedig azon dolgoznak, hogy a város az artistaképzés egyik centrumává váljon a jövőben.

További programok »

Kultúra

A patchwork tojás és a hajtogatott pogácsa története

A tojás fontos szimbólum. A pogány hitvilágban tavasszal a természet megújulását, a kereszténységben a feltámadt Krisztust jelképezi. A hagyományos tojásdíszítő minták, motívumok, technikák széles választékából lehet válogatni, ha valaki ily módon szeretne készülni az ünnepre.
2020. április 5. 19:18
FEL