Aranypáva Nagydíjas az Orgován Népdalkör

2016. szeptember 4. 12:18 | Mikóczy Erika

 

A békéscsabai Aranypáva Díjas Orgován Népdalkör augusztus utolsó hetének végén részt vett Egerben az Aranypáva díjasok minősítő hangversenyén, melynek keretében megkapta az Aranypáva Nagydíjat is.

Az országból 35 csoport és szólista vett részt a KÓTA által szervezett kétnapos rendezvényen. Közülük körülbelül 15 produkció kapta meg az Aranypáva Nagydíjat, és vele a lehetőséget a vasárnap délutáni gálaműsorban való szereplésre, melyről rádió- és tévéfelvétel készült. A 10 csabai asszony - név szerint Beraczka Pálné, Csijaki Jánosné, Botta Györgyné, Flender Jánosné, Kovács Mária, Krajcsó Andrásné, Simonné Kopanyicza Ilona, Stír Mátyásné, Mikó Imréné, Ocsovszki Ildikó – élt ezzel a lehetőséggel és helytállt a gálakoncerten is.

A hétvégi program felért számukra egy sportteljesítménnyel. A két nap a fellépések különböző helyszínei, a szálláshely és az étkező közötti gyaloglásból állt. Mindez a javarészt 70 éven felüli asszonyok állóképességét alaposan próbára tette. Ennek ellenére a dalosok frissen, mosolyogva teljesítettek a színpadon.

Ez az eredmény nem jött volna létre Békéscsaba Város Képviselő-testülete és a Csaba Metál ZRt. anyagi támogatása nélkül.  A testület és a cég a dalkör sikereiről és nehézségeiről hallva azonnal a csoport segítségére sietett. Nekik köszönhetően időben sikerült megszervezni a csabaiak részvételét az ország legjobbjainak rendezvényén.

Ocsovszki Ildikó, az Orgován Népdalkör szakmai vezetője

FEL